18 Јануари, 2021
0.0235

Агробизнис

Огромна побарувачка за шумски плодови, но нема кој да ги собира

Огромна побарувачка за шумски плодови, но нема кој да ги собира

24 Август, 2019

Поделени над педесет илјади „зелени картици“, во вредност од  128 милиони денари

Поделени над педесет илјади „зелени картици“, во вредност од 128 милиони денари

24 Август, 2019

Бабовски: За помалку од еден месец земјоделците ги добија „зелените картици“, досега е наточено гориво во вредност од 14,5 милиони денари

Бабовски: За помалку од еден месец земјоделците ги добија „зелените картици“, досега е наточено гориво во вредност од 14,5 милиони денари

23 Август, 2019

Димковски: Нема регистрирано ниеден случај на болеста африканска чума, домашните свињи се здрави

Димковски: Нема регистрирано ниеден случај на болеста африканска чума, домашните свињи се здрави

22 Август, 2019

На кое дереџе е македонскиот земјоделец со цените на зеленчукот и овошјето?

На кое дереџе е македонскиот земјоделец со цените на зеленчукот и овошјето?

20 Август, 2019

Нема договор за откупната цена на грозјето: Лозарите и винариите не се на иста фреквенција

Нема договор за откупната цена на грозјето: Лозарите и винариите не се на иста фреквенција

16 Август, 2019

Димковски: Денеска се исплатија 106 милиони денари за интервентната мерка за индустриско јаболко

Димковски: Денеска се исплатија 106 милиони денари за интервентната мерка за индустриско јаболко

12 Август, 2019

МЗШВ: Со користење на семенски материјал и искористување на субвенциите може да се постигнат рекордни резултати

МЗШВ: Со користење на семенски материјал и искористување на субвенциите може да се постигнат рекордни резултати

10 Август, 2019

Почна распределбата на картички за „зелена нафта“ во Велес, картичките се доставени до над 60% од подрачните единици

Почна распределбата на картички за „зелена нафта“ во Велес, картичките се доставени до над 60% од подрачните единици

08 Август, 2019

Како се пренесува и што ја предизвикува Африканската свинска чума која „беснее“ во соседството

Како се пренесува и што ја предизвикува Африканската свинска чума која „беснее“ во соседството

08 Август, 2019

Димковски: Лозарите не треба да стравуваат за откупот

Димковски: Лозарите не треба да стравуваат за откупот

07 Август, 2019

Димковски ги презентираше предностите од Законот за земјоделско земјиште

Димковски ги презентираше предностите од Законот за земјоделско земјиште

06 Август, 2019

Напредни Лозари: Мизерно- евтина суровина за производство на скапи вина

Напредни Лозари: Мизерно- евтина суровина за производство на скапи вина

06 Август, 2019

ГОТОВИ ПРОЦЕНКИТЕ ПО НЕЗАПАМЕТЕНОТО НЕВРЕМЕ ВО ПРЕСПА: Колкави се штетите

ГОТОВИ ПРОЦЕНКИТЕ ПО НЕЗАПАМЕТЕНОТО НЕВРЕМЕ ВО ПРЕСПА: Колкави се штетите

30 Јули, 2019

Бабовски: Почнува исплатата на средства за произведена и продадена риба

Бабовски: Почнува исплатата на средства за произведена и продадена риба

26 Јули, 2019

Димковски и Лукаревска: Kористете ја апликацијата Мој ДДВ, да придонесеме за поголем семеен буџет и намалување на сивата економија

Димковски и Лукаревска: Kористете ја апликацијата Мој ДДВ, да придонесеме за поголем семеен буџет и намалување на сивата економија

25 Јули, 2019

„Африканска свинска чума“ ја „демне“ Македонија. АХВ уверува дека во земјава нема заболен добиток

„Африканска свинска чума“ ја „демне“ Македонија. АХВ уверува дека во земјава нема заболен добиток

24 Јули, 2019

ДИМКОВСКИ: Досега се извезени околу две илјади тони праски кон Русија

ДИМКОВСКИ: Досега се извезени околу две илјади тони праски кон Русија

20 Јули, 2019