22 Октомври, 2019
0.0194

Агробизнис

Државата ќе ги обештети лозарите, буџетот нема да биде оштетен

Државата ќе ги обештети лозарите, буџетот нема да биде оштетен

08 Февруари, 2019

МЗШВ: Го поттикнуваме учеството на руралната жена во земјоделскиот сектор

МЗШВ: Го поттикнуваме учеството на руралната жена во земјоделскиот сектор

07 Февруари, 2019

Николовски: Ќе воспоставиме систем на заштита на традиционалното производство и поддршка на локалните производители

Николовски: Ќе воспоставиме систем на заштита на традиционалното производство и поддршка на локалните производители

06 Февруари, 2019

55 илјади земјоделски стопанства ќе добијат мерка за која се зборуваше десет години

55 илјади земјоделски стопанства ќе добијат мерка за која се зборуваше десет години

06 Февруари, 2019

КРАТОВЧАНЕЦ ЖИВЕЕ ОД ПРОИЗВОДСТВО НА МЕД: Kолку треба да вложиш за добра заработка?

КРАТОВЧАНЕЦ ЖИВЕЕ ОД ПРОИЗВОДСТВО НА МЕД: Kолку треба да вложиш за добра заработка?

04 Февруари, 2019

Николовски: Со брзи измени на Законот и одлука државата ќе го исплати долгот кон лозарите

Николовски: Со брзи измени на Законот и одлука државата ќе го исплати долгот кон лозарите

02 Февруари, 2019

Ова е место каде сите заработуваат по 3.000 евра

Ова е место каде сите заработуваат по 3.000 евра

01 Февруари, 2019

МЗШВ: Досега реализирани околу 5 милиони евра инвестиции преку првиот повик од ИПАРД 2, за поголема искористеност на средствата одржани инфо денови во Куманово и Крива Паланка

МЗШВ: Досега реализирани околу 5 милиони евра инвестиции преку првиот повик од ИПАРД 2, за поголема искористеност на средствата одржани инфо денови во Куманово и Крива Паланка

01 Февруари, 2019

Николовски: Градиме нови партнерства, отвораме простор за нови инвестиции и извоз на македонските земјоделски производи

Николовски: Градиме нови партнерства, отвораме простор за нови инвестиции и извоз на македонските земјоделски производи

30 Јануари, 2019

Николовски: Лозарите ќе ги добијат своите пари за предаденото грозје во винарските визби „Повардарие“ и „Стефанс винарија“

Николовски: Лозарите ќе ги добијат своите пари за предаденото грозје во винарските визби „Повардарие“ и „Стефанс винарија“

23 Јануари, 2019

МЗШВ: 39 понуди ги исполнија условите за јавниот повик за доделување државно земјоделско земјиште над 3 хектари

МЗШВ: 39 понуди ги исполнија условите за јавниот повик за доделување државно земјоделско земјиште над 3 хектари

23 Јануари, 2019

Едно од најголемите ветувања на Владата пред реализација

Едно од најголемите ветувања на Владата пред реализација

21 Јануари, 2019

Министерот Николовски присуствуваше на состанокот на меѓународните министри со германската канцеларка Ангела Меркел

Министерот Николовски присуствуваше на состанокот на меѓународните министри со германската канцеларка Ангела Меркел

18 Јануари, 2019

МЗШВ: Рекордни 718 понуди пристигнаа за јавниот повик за давање под закуп на државно земјоделско земјиште до 3 хектари

МЗШВ: Рекордни 718 понуди пристигнаа за јавниот повик за давање под закуп на државно земјоделско земјиште до 3 хектари

17 Јануари, 2019

МЗШВ: Откупени над 15 милиони килограми тутун по просечна цена од 210 денари за килограм

МЗШВ: Откупени над 15 милиони килограми тутун по просечна цена од 210 денари за килограм

16 Јануари, 2019

Во солитер одгледува зеленчук и од тоа живее

Во солитер одгледува зеленчук и од тоа живее

14 Јануари, 2019

(ФОТО) ИМ ПРОДАВААТ И НА МАКЕДОНЦИТЕ: Две жени подигнале царство со малини

(ФОТО) ИМ ПРОДАВААТ И НА МАКЕДОНЦИТЕ: Две жени подигнале царство со малини

14 Јануари, 2019

ВНИМАВАЈТЕ ШТО ПАЗАРИТЕ ВО БУГАРИЈА: Се продава кашкавал „збогатен“ со скроб

ВНИМАВАЈТЕ ШТО ПАЗАРИТЕ ВО БУГАРИЈА: Се продава кашкавал „збогатен“ со скроб

11 Јануари, 2019