25 Мај, 2022
0.0207

Колумни

РЕБАЛАНС КАКО ОДГОВОР НА КРИЗАТА И ЗАЧУВУВАЊЕ НА РАСТОТ

РЕБАЛАНС КАКО ОДГОВОР НА КРИЗАТА И ЗАЧУВУВАЊЕ НА РАСТОТ

24 Мај, 2022

Болни решенија за крај на војната во Украина

Болни решенија за крај на војната во Украина

23 Мај, 2022

Наместо „финландизација“ на Украина – „натоизација“ на Финска и Шведска

Наместо „финландизација“ на Украина – „натоизација“ на Финска и Шведска

16 Мај, 2022

СЕРВИТИЗАЦИЈА - НОВ ПРЕДИЗВИК ЗА МЕНАЏЕРИТЕ НА ФИНАНСИИ И КОНТРОЛЕРИТЕ (СНАБДУВАЊЕТО СО ЧИСТ ПРОИЗВОД ВЕЌЕ НЕ Е ДОВОЛНО)

СЕРВИТИЗАЦИЈА - НОВ ПРЕДИЗВИК ЗА МЕНАЏЕРИТЕ НА ФИНАНСИИ И КОНТРОЛЕРИТЕ (СНАБДУВАЊЕТО СО ЧИСТ ПРОИЗВОД ВЕЌЕ НЕ Е ДОВОЛНО)

11 Мај, 2022

Русија и Западот му ги нишаат столчињата на Вучиќ

Русија и Западот му ги нишаат столчињата на Вучиќ

09 Мај, 2022

Нуклеарна војна околу Украина!

Нуклеарна војна околу Украина!

02 Мај, 2022

Нашата најголема криза е човечкиот капитал

Нашата најголема криза е човечкиот капитал

29 Април, 2022

НА ПЕДАГОШКИОТ ФАКУЛТЕТ ВО ГЕРМАНИЈА СЕ ЗАПИШУВААТ НАЈТАЛЕНТИРАНИТЕ  МАТУРАНТИ

НА ПЕДАГОШКИОТ ФАКУЛТЕТ ВО ГЕРМАНИЈА СЕ ЗАПИШУВААТ НАЈТАЛЕНТИРАНИТЕ МАТУРАНТИ

21 Април, 2022

Кој е за мир во Украина?

Кој е за мир во Украина?

18 Април, 2022

„Парадоксот од денешницата! – што повеќе се повикуваме на вредноста на знењето, толку побрзо знаењето ја губи вредноста“!

„Парадоксот од денешницата! – што повеќе се повикуваме на вредноста на знењето, толку побрзо знаењето ја губи вредноста“!

14 Април, 2022

Вистинско толкување на економските варијабли и пораката од пописот

Вистинско толкување на економските варијабли и пораката од пописот

13 Април, 2022

Жириновски- првиот популист на современа Русија

Жириновски- првиот популист на современа Русија

11 Април, 2022

Украина: Мирот зависи од ситуацијата на бојното поле

Украина: Мирот зависи од ситуацијата на бојното поле

04 Април, 2022

Русија ја легализира присилната депортација на Украинците

Русија ја легализира присилната депортација на Украинците

30 Март, 2022

Додека Украина се' уште преговара, Бајден најавува долготрајна војна

Додека Украина се' уште преговара, Бајден најавува долготрајна војна

28 Март, 2022

Зеленски: Неуспешните преговори ќе значат трета светска војна!

Зеленски: Неуспешните преговори ќе значат трета светска војна!

21 Март, 2022

„АКО САКАШ ДА ПОБЕДИШ, НЕ СМЕЕШ ДА ИЗГУБИШ!“

„АКО САКАШ ДА ПОБЕДИШ, НЕ СМЕЕШ ДА ИЗГУБИШ!“

18 Март, 2022

НАЧИНОТ НА ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА СВЕТСКАТА ЕКОНОМИЈА ВО Т.Н. ПОСТ-КОНФЛИКТЕН ПЕРИОД ВО РУСКО-УКРАИНСКАТА КРИЗА

НАЧИНОТ НА ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА СВЕТСКАТА ЕКОНОМИЈА ВО Т.Н. ПОСТ-КОНФЛИКТЕН ПЕРИОД ВО РУСКО-УКРАИНСКАТА КРИЗА

16 Март, 2022