05 Март, 2024
0.0431

Анализа

ЏАБЕ ДИПЛОМИТЕ, АКО НЕ ВЕ БИВА: Компаниите се почесто ги отфрлаат факултетските дипломи како услов за вработување, сега се бараат вештини

ЏАБЕ ДИПЛОМИТЕ, АКО НЕ ВЕ БИВА: Компаниите се почесто ги отфрлаат факултетските дипломи како услов за вработување, сега се бараат вештини

26 Февруари, 2024

КАКВИ ИЗБОРНИ КРАЖБИ ПОСТОЈАТ И КАКО ДА СЕ СПРЕЧАТ? Која е смислата на гласањето ако системот никогаш не ни дозволува да го направиме вистинскиот избор?

КАКВИ ИЗБОРНИ КРАЖБИ ПОСТОЈАТ И КАКО ДА СЕ СПРЕЧАТ? Која е смислата на гласањето ако системот никогаш не ни дозволува да го направиме вистинскиот избор?

24 Февруари, 2024

„ЛА НИЊА“ Е СПРОТИВНА НА „ЕЛ НИЊО“, А НОСИ КАТАСТРОФАЛНИ ВРЕМЕНСКИ УСЛОВИ: Дождови но и суши, студено време... Еве што треба да знаете за овој метеоролошки феномен

„ЛА НИЊА“ Е СПРОТИВНА НА „ЕЛ НИЊО“, А НОСИ КАТАСТРОФАЛНИ ВРЕМЕНСКИ УСЛОВИ: Дождови но и суши, студено време... Еве што треба да знаете за овој метеоролошки феномен

24 Февруари, 2024

ДАЛИ СТЕ ЗАБЕЛЕЖАЛЕ ДЕКА КОЛИЧКИТЕ ЗА ПАЗАРЕЊЕ РЕЧИСИ СЕКОГАШ СЕ СО ОШТЕТЕНИ ТРКАЛА? Неверојатен трик на трговците, нема ни да сфатите дека сте во стапица

ДАЛИ СТЕ ЗАБЕЛЕЖАЛЕ ДЕКА КОЛИЧКИТЕ ЗА ПАЗАРЕЊЕ РЕЧИСИ СЕКОГАШ СЕ СО ОШТЕТЕНИ ТРКАЛА? Неверојатен трик на трговците, нема ни да сфатите дека сте во стапица

21 Февруари, 2024

ХРВАТИТЕ НАПРАВИЈА ОГРОМНА АНАЛИЗА НА ЦЕНИТЕ НА КИРИЈАТА И ШОКИРАА: Еве каде е Скопје и другите градови низ Балканот

ХРВАТИТЕ НАПРАВИЈА ОГРОМНА АНАЛИЗА НА ЦЕНИТЕ НА КИРИЈАТА И ШОКИРАА: Еве каде е Скопје и другите градови низ Балканот

19 Февруари, 2024

ЗОШТО РАБОТАТА НА ПИЛОТ Е МЕЃУ НАЈБАРАНИТЕ ВО СВЕТОТ: Плата оди и над десет илјади евра, ама „солена“ е и обуката

ЗОШТО РАБОТАТА НА ПИЛОТ Е МЕЃУ НАЈБАРАНИТЕ ВО СВЕТОТ: Плата оди и над десет илјади евра, ама „солена“ е и обуката

06 Февруари, 2024

ДАЛИ ОБРАЗОВАНИЕТО ВИ ПОМАГА ДА СЕ ЗБОГАТИТЕ? Еве што учеле десетте најбогати милијардери

ДАЛИ ОБРАЗОВАНИЕТО ВИ ПОМАГА ДА СЕ ЗБОГАТИТЕ? Еве што учеле десетте најбогати милијардери

04 Февруари, 2024

ЕВЕ КАДЕ СЕ НАЈСКАПИТЕ НИВИ ВО ЕВРОПА: Во која земја хектар обработливо земјиште е најскапо а каде најевтино?

ЕВЕ КАДЕ СЕ НАЈСКАПИТЕ НИВИ ВО ЕВРОПА: Во која земја хектар обработливо земјиште е најскапо а каде најевтино?

29 Јануари, 2024

ГОЛЕМА КАШЛИЦА: Колку е сериозна оваа болест?

ГОЛЕМА КАШЛИЦА: Колку е сериозна оваа болест?

13 Јануари, 2024

ЕВЕ КАКО ДА СЕ ПРЕЖИВЕЕ ЈАНУАРИ: Топ пет совети за „најдолгиот“ месец во годината

ЕВЕ КАКО ДА СЕ ПРЕЖИВЕЕ ЈАНУАРИ: Топ пет совети за „најдолгиот“ месец во годината

09 Јануари, 2024

ЕВЕ КОЈА РАБОТА Е НАЈСТРЕСНА НА СВЕТОТ: Се помалку млади луѓе сакаат да ја работат, а еве кои се причините

ЕВЕ КОЈА РАБОТА Е НАЈСТРЕСНА НА СВЕТОТ: Се помалку млади луѓе сакаат да ја работат, а еве кои се причините

26 Декември, 2023

КАКО ДА РЕАГИРА ВАШЕТО ДЕТЕ АКО МУ СЕ ЗАКАНУВА КИДНАПИРАЊЕ? Целиот Балкан на нозе, се споделуваат видео совети за децата и родителите

КАКО ДА РЕАГИРА ВАШЕТО ДЕТЕ АКО МУ СЕ ЗАКАНУВА КИДНАПИРАЊЕ? Целиот Балкан на нозе, се споделуваат видео совети за децата и родителите

05 Декември, 2023

ЕДНА ПЕТИНА ОД НАСЕЛЕНИЕТО РОДЕНО ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН ДЕНЕС ЖИВЕЕ ВО СТРАНСТВО: Допрва ќе се изгубат половина квалификувани и млади граѓани

ЕДНА ПЕТИНА ОД НАСЕЛЕНИЕТО РОДЕНО ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН ДЕНЕС ЖИВЕЕ ВО СТРАНСТВО: Допрва ќе се изгубат половина квалификувани и млади граѓани

01 Декември, 2023

ПОСЛЕДНИТЕ „ПРОРОШТВА“ НА КИСИНЏЕР: Од хаос на Блискиот Исток до шанса за мир во Украина

ПОСЛЕДНИТЕ „ПРОРОШТВА“ НА КИСИНЏЕР: Од хаос на Блискиот Исток до шанса за мир во Украина

01 Декември, 2023

КАКО „BLACK FRIDAY“ ГО ДОБИЛ ИМЕТО? Се започнало безгрижно во Филаделфија, а потоа влетаа навивачите!

КАКО „BLACK FRIDAY“ ГО ДОБИЛ ИМЕТО? Се започнало безгрижно во Филаделфија, а потоа влетаа навивачите!

24 Ноември, 2023

ЕВЕ ШТО ЈА МАЧИ ЕУ: Ниска продуктивност, стареење на населението и недостаток на работна сила

ЕВЕ ШТО ЈА МАЧИ ЕУ: Ниска продуктивност, стареење на населението и недостаток на работна сила

23 Ноември, 2023

ЕВЕ ШТО ДА ПРАВИТЕ АКО СЕ СОМНЕВАТЕ ВО КВАЛИТЕТОТ НА ХРАНАТА И ПИЈАЛОЦИТЕ: По неколкуте случаи со труење кои го тресат регионот, потрошувачите се видно загрижени

ЕВЕ ШТО ДА ПРАВИТЕ АКО СЕ СОМНЕВАТЕ ВО КВАЛИТЕТОТ НА ХРАНАТА И ПИЈАЛОЦИТЕ: По неколкуте случаи со труење кои го тресат регионот, потрошувачите се видно загрижени

09 Ноември, 2023

ПОЛЕКА ГО ПЛАЌАМЕ ДАНОКОТ: Катастрофално влијание на климатските промени- се намалува производството на вино

ПОЛЕКА ГО ПЛАЌАМЕ ДАНОКОТ: Катастрофално влијание на климатските промени- се намалува производството на вино

08 Ноември, 2023