20 Јуни, 2024
0.0144

Интервјуа

Матевски: Религиските чувства на верниците се злоупотребуваат за да конфликтите добијат на интензитет

Матевски: Религиските чувства на верниците се злоупотребуваат за да конфликтите добијат на интензитет

19 Јуни, 2024

ИНТЕРВЈУ САЊА БОЖИНОВСКА: Инфлацијата и истрошениот буџет се најголемите предизвици со кои на стартот ќе се соочи новата влада на ВМРО-ДПМНЕ

ИНТЕРВЈУ САЊА БОЖИНОВСКА: Инфлацијата и истрошениот буџет се најголемите предизвици со кои на стартот ќе се соочи новата влада на ВМРО-ДПМНЕ

02 Мај, 2024

Со НЛБ „Рамката за помош“ заедно ќе го олесниме секојдневието на глувите лица: Анита Гаговска за Центарот за подобрување на квалитетот на живот на лицата со попреченост и нивните фамилии „Порака Нова“

Со НЛБ „Рамката за помош“ заедно ќе го олесниме секојдневието на глувите лица: Анита Гаговска за Центарот за подобрување на квалитетот на живот на лицата со попреченост и нивните фамилии „Порака Нова“

18 Април, 2024

НОВ ОПЕРАТИВЕН БЛОК – СЛЕДЕН ПРОЕКТ НА КЛИНИКАТА ЗА ХИРУРШКИ БОЛЕСТИ СВ. „НАУМ ОХРИДСКИ“: Интервју со директорот, д-р Љубен Арсенков

НОВ ОПЕРАТИВЕН БЛОК – СЛЕДЕН ПРОЕКТ НА КЛИНИКАТА ЗА ХИРУРШКИ БОЛЕСТИ СВ. „НАУМ ОХРИДСКИ“: Интервју со директорот, д-р Љубен Арсенков

16 Јануари, 2024

ИНТЕРВЈУ АЛЕКСАНДАР МАНЕВ, КРОАЦИЈА ОСИГУРУВАЊЕ: Заврши ерата на евтино задолжително осигурување

ИНТЕРВЈУ АЛЕКСАНДАР МАНЕВ, КРОАЦИЈА ОСИГУРУВАЊЕ: Заврши ерата на евтино задолжително осигурување

05 Јануари, 2024

ИНТЕРВЈУ ФОТИНОВСКА: Стопанската комора со сите свои капацитети е во процесот кон европската интеграција

ИНТЕРВЈУ ФОТИНОВСКА: Стопанската комора со сите свои капацитети е во процесот кон европската интеграција

03 Јануари, 2024

СЕКСУАЛНОСТА НЕ Е САМО ЗА РЕПРОДУКЦИЈА, А ЕДУКАЦИЈАТА ГО НАМАЛУВА БРОЈОТ НА НЕСАКАНИ БРЕМЕНОСТИ И ХОМОФОБИЈАТА: Интервју со д-р Крстаноска

СЕКСУАЛНОСТА НЕ Е САМО ЗА РЕПРОДУКЦИЈА, А ЕДУКАЦИЈАТА ГО НАМАЛУВА БРОЈОТ НА НЕСАКАНИ БРЕМЕНОСТИ И ХОМОФОБИЈАТА: Интервју со д-р Крстаноска

02 Јануари, 2024

ИНТЕРВЈУ ЃОРГИЈЕВ, ДИРЕКТОР НА АД ЗА СТАНБЕН И ДЕЛОВЕН ПРОСТОР: Во јануари ќе биде објавен јавен оглас за продажба на станови од нашата комерцијална зграда кај Даре Џамбаз

ИНТЕРВЈУ ЃОРГИЈЕВ, ДИРЕКТОР НА АД ЗА СТАНБЕН И ДЕЛОВЕН ПРОСТОР: Во јануари ќе биде објавен јавен оглас за продажба на станови од нашата комерцијална зграда кај Даре Џамбаз

29 Декември, 2023

ИНТЕРВЈУ БАБИЛИС, ПРВ ЧОВЕК НА ЕДС: Ќе учествуваме на јавниот повик за универзален снабдувач, очекуваме транспарентен избор

ИНТЕРВЈУ БАБИЛИС, ПРВ ЧОВЕК НА ЕДС: Ќе учествуваме на јавниот повик за универзален снабдувач, очекуваме транспарентен избор

27 Декември, 2023

ИНТЕРВЈУ АЦЕВСКИ, ДИРЕКТОР НА ДЗР: Ако државата кај нас инвестирала еден денар, ние сме вратиле 14 во Буџетот, но надлежните можат уште поефикасно да постапуваат по нашите извештаи

ИНТЕРВЈУ АЦЕВСКИ, ДИРЕКТОР НА ДЗР: Ако државата кај нас инвестирала еден денар, ние сме вратиле 14 во Буџетот, но надлежните можат уште поефикасно да постапуваат по нашите извештаи

26 Декември, 2023

СТИПЕНДИИ ВО ВИСИНА ОД 2.500 ДОЛАРИ, ИЗУЧУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК ВО ТИРАНА, ПРАКСА ВО СТРАНСТВО: А, кои се следните приоритети на ректорката на УКИМ, проф.д-р Билјана Ангелова

СТИПЕНДИИ ВО ВИСИНА ОД 2.500 ДОЛАРИ, ИЗУЧУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК ВО ТИРАНА, ПРАКСА ВО СТРАНСТВО: А, кои се следните приоритети на ректорката на УКИМ, проф.д-р Билјана Ангелова

25 Декември, 2023

ИНТЕРВЈУ ЛУКАРЕВСКА: Годинава по основ на поврат на ДДВ исплативме 593 милиони евра кон стопанството, солидарен данок треба да платат само уште четири фирми

ИНТЕРВЈУ ЛУКАРЕВСКА: Годинава по основ на поврат на ДДВ исплативме 593 милиони евра кон стопанството, солидарен данок треба да платат само уште четири фирми

22 Декември, 2023

ХАЛКБАНК АД Скопје: Градење на доверба и создавање на долгорочна вредност преку корпоративна одговорност

ХАЛКБАНК АД Скопје: Градење на доверба и создавање на долгорочна вредност преку корпоративна одговорност

21 Декември, 2023

ВО ГОБ „8 СЕПТЕМВРИ“ СЕ ОТВОРА НОВО ОДДЕЛЕНИЕ – ОНКОЛОГИЈА: Интервју со директорот, проф. д-р Христијан Костов

ВО ГОБ „8 СЕПТЕМВРИ“ СЕ ОТВОРА НОВО ОДДЕЛЕНИЕ – ОНКОЛОГИЈА: Интервју со директорот, проф. д-р Христијан Костов

19 Декември, 2023

ИНТЕРВЈУ БЕКТЕШИ: Инфлацијата е „скротена“, мерките ќе се продолжат ако има потреба – злоупотреби на цени нема да се толерираат

ИНТЕРВЈУ БЕКТЕШИ: Инфлацијата е „скротена“, мерките ќе се продолжат ако има потреба – злоупотреби на цени нема да се толерираат

18 Декември, 2023

ИНТЕРВЈУ СО ГОРАН АТАНАСОВСКИ, ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР НА ПРОДАЖБА И НАБАВКИ ВО АДИНГ: Од кризата научивме многу, идниот кадар ќе биде сериозен предизвик

ИНТЕРВЈУ СО ГОРАН АТАНАСОВСКИ, ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР НА ПРОДАЖБА И НАБАВКИ ВО АДИНГ: Од кризата научивме многу, идниот кадар ќе биде сериозен предизвик

13 Декември, 2023

ИНТЕРВЈУ ДИМОВСКИ: Изградивме успешна приказна за „Аспект“, клучот е во остварување на целите на нашите клиенти

ИНТЕРВЈУ ДИМОВСКИ: Изградивме успешна приказна за „Аспект“, клучот е во остварување на целите на нашите клиенти

12 Декември, 2023

ИНТЕРВЈУ БЕСИМИ: Буџетот за идната година не е предизборен, со него ќе ја доведеме економијата во „мирни води“, а потоа и ќе го забрзаме растот

ИНТЕРВЈУ БЕСИМИ: Буџетот за идната година не е предизборен, со него ќе ја доведеме економијата во „мирни води“, а потоа и ќе го забрзаме растот

11 Декември, 2023