01 Април, 2020
0.0214

ЗАРАБОТУВААТ НАЈМАЛКУ: Овие професии носат мали плати во Македонија

Објавено во: Финансии 20 Февруари, 2020

24.006 денари бруто изнесувала просечната плата во декември за вработените во кожарскиот сектор. 

Тие се едни од најслабо платените во земјава.

Ова се податоци објавени од Државниот завод за статистика. 

26.077 денари е просекот за вработените кои се занимаваат со производство на облека. 

23.662  денари бруто земале вработените во секторот заштитни и истражни дејности. 

Во секторот услуги поврзани со одржување на згради и дејности на уредување и одржување на животната средина и природата просечната бруто заработка била 24.737 денари. 

Во земјата платите пораснале. Голем скок е забележан кај примањата на програмерите. 

Можеби ќе ве интересира

Костадинов: Не им се заблагодарувајте на банките

Костадинов: Не им се заблагодарувајте на банките

Спасовски до банките: Очекувам да помогнат, ако не - има следен чекор, не може да работи кој како ќе му текне

Спасовски до банките: Очекувам да помогнат, ако не - има следен чекор, не може да работи кој како ќе му текне

БАНКАРИТЕ СЕ ЈАВИЈА - ќе ги одложиме ратите шест месеци

БАНКАРИТЕ СЕ ЈАВИЈА - ќе ги одложиме ратите шест месеци

Народна банка: Не шпекулирајте со денарот, ќе се одрази негативно на економијата

Народна банка: Не шпекулирајте со денарот, ќе се одрази негативно на економијата

Македонска берза и КХВ: Тоа што ќе нема акционерски собранија ќе влијае на пазарот

Македонска берза и КХВ: Тоа што ќе нема акционерски собранија ќе влијае на пазарот

РАФАЈЛОВСКИ ЗА ФАКТОР: Требаат минимум две милијарди евра за да излеземе од кризата

РАФАЈЛОВСКИ ЗА ФАКТОР: Требаат минимум две милијарди евра за да излеземе од кризата

АКО ДОСЕГА СИ ДОЛЖЕА, СЕГА УШТЕ ПОВЕЌЕ - фирмите не плаќаат, а сакаат да им се плати

АКО ДОСЕГА СИ ДОЛЖЕА, СЕГА УШТЕ ПОВЕЌЕ - фирмите не плаќаат, а сакаат да им се плати

ШТЕДНИТЕ ВЛОГОВИ ВО БАНКИТЕ СЕ СИГУРНИ - но внимавајте на кешот, опасен е, велат од НБМ

ШТЕДНИТЕ ВЛОГОВИ ВО БАНКИТЕ СЕ СИГУРНИ - но внимавајте на кешот, опасен е, велат од НБМ

НЛБ БАНКА ПРВА ЈА ПОСЛУША НБМ - нема дивиденди, парите одат во нераспоредена добивка и заработувачка за инвестиции

НЛБ БАНКА ПРВА ЈА ПОСЛУША НБМ - нема дивиденди, парите одат во нераспоредена добивка и заработувачка за инвестиции