15 Јуни, 2021
0.0280

Лекар тврди дека коронавирусот остава последици врз срцето

Објавено во: Балкан, Корона Вирус 18 Мај, 2021

Српски лекар тврди дека коронавирусот остава последици врз срцето. 

Директорот на Универзитетскиот клинички болнички центар на Србија проф. Д-р Милика Ашанин објасни дека процесот на контрола и понатамошна реакција е различен за оние кои претходно имале проблеми со кардиоваскуларниот систем. Вели  дека секој петти пациент со коронавирусот има последици во форма на кардиоваскуларни заболувања.

„Оние кои претходно имале кардиоваскуларни заболувања или оние кои имале срцеви компликации за време на третманот на ковид 19, тие мора да пријават и да направат преглед во првиот месец до три месеци“, рече тој.

Луѓето кои немале срцеви проблеми сепак треба да се консултираат со својот лекар.

Досега имаше истражувања кои укажуваа дека по прележувањето, вирусот остава последици по физичкото и менталното здравје. 

Можеби ќе ве интересира

Косовците бараат нешто што Вучиќ не може да прифати, тој итно ќе разговара со Србите на Косово

Косовците бараат нешто што Вучиќ не може да прифати, тој итно ќе разговара со Србите на Косово

Зошто Џо Бајден го сака Балканот?

Зошто Џо Бајден го сака Балканот?

За сите кои чекаат бугарско државјанство, тамошните власти имаат важна вест

За сите кои чекаат бугарско државјанство, тамошните власти имаат важна вест

КРАЈ НА ЕПИДЕМИЈАТА НА КОВИД-19 ВО СЛОВЕНИЈА: Земјата се движи кон „зелена фаза“

КРАЈ НА ЕПИДЕМИЈАТА НА КОВИД-19 ВО СЛОВЕНИЈА: Земјата се движи кон „зелена фаза“

КОИ ЗЕМЈИ ВО ЕУ СЕ НАЈЛОШИ ПО ВАКЦИНАЦИЈАТА - поранешните комунистички, а меѓу нив и Хрватска

КОИ ЗЕМЈИ ВО ЕУ СЕ НАЈЛОШИ ПО ВАКЦИНАЦИЈАТА - поранешните комунистички, а меѓу нив и Хрватска

Со ковид автобуси тимовите за вакцинација ќе одат во хрватските мали градови

Со ковид автобуси тимовите за вакцинација ќе одат во хрватските мали градови

Красимир Каракачанов е осуден за омраза кон Ромите

Красимир Каракачанов е осуден за омраза кон Ромите

Во мал град во Хрватска се продаваат куќи за помалку од еден долар

Во мал град во Хрватска се продаваат куќи за помалку од еден долар

Крај на епидемијата во Словенија

Крај на епидемијата во Словенија