12 Ноември, 2019
0.0159

Буџетот за идната година денеска на владина седница

Објавено во: Финансии 06 Ноември, 2019

Буџетот за 2020 денеска е на владина седница. 

„На дневниот ред на денешната редовна 163-та седница на Владата на Република Северна Македонија е ставен на усвојување Предлог - буџетот на Република Северна Македонија за 2020 година, како и Предлог - законот за извршување на Буџетот на Република Северна Македонија за 2020 година.

На оваа своја седница Владата ќе ја разгледа и информацијата со Предлог - одлука за купување и адаптација на простор во новото седиште на НАТО во Брисел за потребите на Мисијата на Република Северна Македонија при НАТО.

На предлог на Министерството за здравство денеска ќе биде презентирана и информацијата за потребата од набавка и инсталација на медицинска опрема, медицински и немедицински инвентар за потребите на Јавните здравствени установи во Република Северна Македонија.“, соопшти Владата.


Можеби ќе ве интересира

Буџетот идната година ќе тежи 3,9 милијарди евра

Буџетот идната година ќе тежи 3,9 милијарди евра

НОВ СИЛЕН ИГРАЧ ВО НАЈАВА - Големи прегрупирања на банкарската сцена

НОВ СИЛЕН ИГРАЧ ВО НАЈАВА - Големи прегрупирања на банкарската сцена

ФИНАНСИИ СЕ ПРАВДА - од прогресивниот данок се собраа за 51,2 отсто пониски приходи од потенцијалот

ФИНАНСИИ СЕ ПРАВДА - од прогресивниот данок се собраа за 51,2 отсто пониски приходи од потенцијалот

МОЌЕН БАНКАРСКИ БРЕНД НА ПАЗАРОТ - Шпаркасе ја купи Охридска банка

МОЌЕН БАНКАРСКИ БРЕНД НА ПАЗАРОТ - Шпаркасе ја купи Охридска банка

Каевски: Парите за спортските објекти се намалени поради Охридскиот базен

Каевски: Парите за спортските објекти се намалени поради Охридскиот базен

Можно е изборите да ја забават економијата во следната година, смета гувернерката Бежовска

Можно е изборите да ја забават економијата во следната година, смета гувернерката Бежовска

КОЛКУ И КОГА - во декември ќе се офајдат „скенирачите“ на фискални сметки

КОЛКУ И КОГА - во декември ќе се офајдат „скенирачите“ на фискални сметки

Милошоски прашува - зошто доцни предлог Буџетот за идната година

Милошоски прашува - зошто доцни предлог Буџетот за идната година

Со прогресивниот данок се собираа пари за социјалците, а сега Царовска и Заев треба да бараат пари од друго место

Со прогресивниот данок се собираа пари за социјалците, а сега Царовска и Заев треба да бараат пари од друго место