13 Јули, 2020
0.0407

Александар Кировски ќе биде вршител на должност член на Управен одбор на Силк Роуд Банка

Објавено во: Финансии 09 Март, 2020

Александар Кировски ќе биде вршител на должноста член на Управниот одбор на Силк Роуд Банка Скопје.

Ова го објави банката преку Македонската берза.

„Во согласност со член 166-б став 1 алинеја 4 од Законот за хартии од вредност ги објавуваме следниве промени во Силк Роуд Банка АД Скопје. На 4 март 2020 година во Централниот регистар е извршен упис на Александар Кировски за вршител на должност член на Управниот одбор на Силк Роуд Банка АД Скопје“, се вели во соопштението од банката, за промените во органите на управување и раководење.

Оттаму нагласуваат дека вршителот на должност член на Управен одбор е именуван по добивање на претходна согласност од гувернерот на Народна банка на Република Северна Македонија за именување на нов член на Управниот одбор на банката.

„Со тоа, членови на Управниот одбор на банката се Александар Кировски, вршител на доност член на Управен одбор, како и Игор Димитров, член на Управен одбор“, се вели во соопштението од банката.

Можеби ќе ве интересира

Народната банка е добитник на наградата на „Комерцбанк“

Народната банка е добитник на наградата на „Комерцбанк“

НАД 206 МИЛИОНИ ЕВРА ЛЕГНАЛЕ КАЈ ФИРМИТЕ - поврат на ДДВ во првите шест месеци

НАД 206 МИЛИОНИ ЕВРА ЛЕГНАЛЕ КАЈ ФИРМИТЕ - поврат на ДДВ во првите шест месеци