07 Декември, 2019
0.0229

Србија увезува масло за јадење

Објавено во: Балкан, Економија 05 Октомври, 2012

Бесцарински увоз на 20.000 тони масло за јадење,овозможи Владата на Србија, а нивнатата намера истото да го направт и со шеќерот ги натера  шеќераните самите да најават намалување на цената. Со цел да го стабилизира пазарот српската влада ја овластила дирекцијата за стокови резерви  да продаде 3 милиони литри рафинирано сончогледово масло, кое ќе се продава по пониска цена и со етикета “масло од стоковите резерви”. Во палнот на Владата бил и бесцарински увоз на 50.000 тони шеќер, но тоа не е спроведено, бидејќи фабриките за производство на шеќер  соопштиле дека ќе вратат цените на старото ниво.  

Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) Децата кои скокнаа од балкон при земјотресот Рама ги запозна со нивните идоли

(ВИДЕО) Децата кои скокнаа од балкон при земјотресот Рама ги запозна со нивните идоли

(ФОТО) ТЛОТО НЕ СЕ СМИРУВА: Се стресе цела БиХ

(ФОТО) ТЛОТО НЕ СЕ СМИРУВА: Се стресе цела БиХ

СЕРИЈАТА ЗЕМЈОТРЕСИ НЕ ПРЕСТАНУВА: 4,5 по Рихтер го испаничија Крит, се скокало наоколу

СЕРИЈАТА ЗЕМЈОТРЕСИ НЕ ПРЕСТАНУВА: 4,5 по Рихтер го испаничија Крит, се скокало наоколу

(ФОТО) Популарно грчко летувалиште како во бајка покриено од снег

(ФОТО) Популарно грчко летувалиште како во бајка покриено од снег

ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ПРОБЛЕМИ ВО АЛБАНИЈА: Зошто зградите од земјотресот се урнаа како кула од карти?

ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ПРОБЛЕМИ ВО АЛБАНИЈА: Зошто зградите од земјотресот се урнаа како кула од карти?

Во рок од десетина минути два земјотреси ја стресоа Албанија

Во рок од десетина минути два земјотреси ја стресоа Албанија

Која балканска престолнина денеска е најзагадена?

Која балканска престолнина денеска е најзагадена?

ВРАТЕТЕ ГИ ЛУЃЕТО ОД КОСОВО - Еди Рама со итен повик до министрите

ВРАТЕТЕ ГИ ЛУЃЕТО ОД КОСОВО - Еди Рама со итен повик до министрите

ПУТИН МУ ЗГРМЕ НА БОРИСОВ: „Ќе ја заобиколиме Бугарија лесно ако го одложуваш намерно Турски тек“

ПУТИН МУ ЗГРМЕ НА БОРИСОВ: „Ќе ја заобиколиме Бугарија лесно ако го одложуваш намерно Турски тек“