22 Октомври, 2019
0.0194

На Словенците им требаат 4.500 работници

Објавено во: Економија, Балкан 17 Септември, 2019

Словенците бараат работници од Србија. 

За таа цел саеми за вработување месецов ќе има во Белград и Ниш.

Фирмите кои ќе учествуваат на саемите потврдиле дека им се потребни 4.500 работници. 

Меѓу фирмите кои ќе учествуваат на саемите се Krka, Lek, UKC Ljubljana, Revoz, koncern Kolektor, Spar Slovenija, Poslovni sistem Merkator

Србија и Словенија имаат склучено договор, со кој се олеснува вработувањето на луѓето од двете земји. 

Можеби ќе ве интересира

Ова се цените по кои ќе се точат бензини и дизел неделава

Ова се цените по кои ќе се точат бензини и дизел неделава

ФИРМИТЕ ПРЕПЛАШЕНИ ОД ИЗБОРИТЕ - никој нема да работи цела година

ФИРМИТЕ ПРЕПЛАШЕНИ ОД ИЗБОРИТЕ - никој нема да работи цела година

„Прилепска пиварница“ има 76.000 евра од продажба просечно дневно

„Прилепска пиварница“ има 76.000 евра од продажба просечно дневно

Ѓорче Петров ќе биде осветлен за милион денари месечно

Ѓорче Петров ќе биде осветлен за милион денари месечно

Општина Куманово ќе се подновува со возила вредни 94 илјади евра

Општина Куманово ќе се подновува со возила вредни 94 илјади евра

„Стопанска банка Скопје“ нуди 25 денари фиксна дивиденда за приоритетните акции

„Стопанска банка Скопје“ нуди 25 денари фиксна дивиденда за приоритетните акции

Се бара укинување на законот кој ќе им ги зголеми давачките на пазарџиите од 2020 година

Се бара укинување на законот кој ќе им ги зголеми давачките на пазарџиите од 2020 година

ГИ НАДМИНАА АМЕРИКАНЦИТЕ: Oваа земја има најмногу милионери

ГИ НАДМИНАА АМЕРИКАНЦИТЕ: Oваа земја има најмногу милионери

Илија Димовски се уште само ја подотвора вратата за државен ревизор

Илија Димовски се уште само ја подотвора вратата за државен ревизор