07 Декември, 2019
0.0211

АМАН отсега ќе протестира во сабота

Објавено во: Економија 04 Октомври, 2012

Наместо како досега секој вторник, ѓраѓанското движење АМАН , ја менува својата стратегијата, со намера да привлече што повеќе граќани  на протестите против постојаните поскапувања, во прв ред на струјата и парното. Големиот протест е закажан за 13-ти октомври, во сабота напладне, на старото место пред Регулаторната комисија и зградата на ЕВН. „Ќе протестираме секоја сабота напладне за да можат што повеќе граѓани кои се незадоволни од сегашната политика на цените на струјата и парното да ни се придружат, оти тогаш не се на работните места. Втора причина за промена на времето од 18 часот на 12 часот се температурните разлики кои се случуваат во овој период од годината“, објаснува Џенан Хоџиќ од АМАН. Оттаму велат дека ќе протестира се до остварување на барањата, враќање на цените на струјата и парното на нивото од 2008 година, укинување на таксата од 33 проценти за ангажирана моќност и укинување на правилникот на Топлификација.

Можеби ќе ве интересира

Кој во Штип а кој во Гевгелија ги прави најголемите пари?

Кој во Штип а кој во Гевгелија ги прави најголемите пари?

Преку „Купи куќа, купи стан“ одобрени скоро 100 кредити: Кои се новите поволности за младите?

Преку „Купи куќа, купи стан“ одобрени скоро 100 кредити: Кои се новите поволности за младите?

К-15 не им следува на сите вработени: Кога го губи работникот правото на регрес?

К-15 не им следува на сите вработени: Кога го губи работникот правото на регрес?

Дел од скенирачите на фискални сметки се офајдија, што е со останатите на кои не им легнаа пари од „Мој ДДВ“

Дел од скенирачите на фискални сметки се офајдија, што е со останатите на кои не им легнаа пари од „Мој ДДВ“

СЕ ИСЕЛУВААТ И ГЕРМАНЦИТЕ: Ова е земјата која нуди повеќе можности за нив

СЕ ИСЕЛУВААТ И ГЕРМАНЦИТЕ: Ова е земјата која нуди повеќе можности за нив

Странските инвеститори очекуваат намалување на царинските стапки согласно доставеното Барање до Владата

Странските инвеститори очекуваат намалување на царинските стапки согласно доставеното Барање до Владата

Важни измени кај данокот за личен доход

Важни измени кај данокот за личен доход

КИФ-ДИХК проект за јакнење на капацитетите на коморите и поврзување на регионот

КИФ-ДИХК проект за јакнење на капацитетите на коморите и поврзување на регионот

Заев: Очекував поголем раст на БДП

Заев: Очекував поголем раст на БДП