03 Јули, 2020
0.0309

Владата ќе носи закон за стратешки инвестиции, кои се тие?

Објавено во: Македонија 19 Ноември, 2019

Владата на денешната седница ќе ја разгледа информацијата во врска со барањето за согласност на ТАВ Македонија за зголемување на капацитетот на аеродромот „Св. Апостол Павле“ Охрид. 

За оваа седница на дневен ред е и точката за Информација со текст на Предлог-закон за стратешки инвестиции во земјава, како и Предлог-стратегијата за транспарентност на Владата, за што таа треба да донесе мислење. 

„На предлог на Министерство за труд и социјална политика на оваа седница ќе биде разгледана Предлог-уредбата за методологијата за утврдување на критериумите за распределба на блок дотации за јавните установи за деца-детски градинки и центри за ран детски развој во состав на јавни детски градинки по општини за 2020 година, а Министерството за здравство ќе ја презентира информацијата со барање за отпочнување постапка за доделување на повеќегодишен договор за јавна набавка и акционен план за Реализација на проект за изградба на два нови болнички објекта за потребите на ЈЗУ Психијатриска болница во Демир Хисар“, се вели во соопштението.

На агендата е и информацијата за добивање на одобрение за отпочнување на постапка за јавна набавка за склучување на повеќегодишен договор за продолжување со изградба на ООУ „Димитар Македонски“, Општина Аеродром, Скопје, на Министерствотоза образование и наука.

Министерството за надворешни работи за оваа седница ги става точките Предлог-одлука за давање согласност за отворање Генерален конзулат на Република Албанија во Република Северна Македонија, со седиште во Струга, и Предлог-одлука за отворање Генерален конзулат на Република Косово во Република Северна Македонија, исто такаво Струга.


Можеби ќе ве интересира

Филипче: Границите остануваат отворени додека не се добијат информации за епидемиолошката слика од соседите

Филипче: Границите остануваат отворени додека не се добијат информации за епидемиолошката слика од соседите

Полицијата приведе петмина скопјани кои лепеле партиски плакати без одобрение

Полицијата приведе петмина скопјани кои лепеле партиски плакати без одобрение

Повозрасен охриѓанец паднал во провалија

Повозрасен охриѓанец паднал во провалија

КРИВИЧНИ ЗА НАЈМАЛКУ 30 ЛИЦА: Бојан Јовановски ги пријави во обвинителството

КРИВИЧНИ ЗА НАЈМАЛКУ 30 ЛИЦА: Бојан Јовановски ги пријави во обвинителството

Најнова статистика: 128 оздравени пациенти, 7 починати и 165 новозаразени

Најнова статистика: 128 оздравени пациенти, 7 починати и 165 новозаразени

НАЌЕ ЧУЛЕВ НА ГОСТИ КАЈ МИТКО ЈАНЧЕВ - се обновува ли старата партиска врска

НАЌЕ ЧУЛЕВ НА ГОСТИ КАЈ МИТКО ЈАНЧЕВ - се обновува ли старата партиска врска

ЗЕЛ 4.000 ЕВРА НА ЗАЕМ - потоа го малтретирале за да му го земат станот што го заложил

ЗЕЛ 4.000 ЕВРА НА ЗАЕМ - потоа го малтретирале за да му го земат станот што го заложил

ПОЗИТИВНА НА КОВИД -19: Директорката на кумановската болница соопшти дека се заразила

ПОЗИТИВНА НА КОВИД -19: Директорката на кумановската болница соопшти дека се заразила

НЕМА РАМПА ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД СРБИЈА И КОСОВО - избрза ли некој со вчерашната најава

НЕМА РАМПА ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД СРБИЈА И КОСОВО - избрза ли некој со вчерашната најава