15 Август, 2020
0.0418

Бесплатни онлајн обуки на ЕБОР за мали бизниси

Објавено во: Мои пари 25 Јуни, 2020

Совети за управување во криза за помош на микро, мали и средни (ММС) компании во 30 земји

·  ЕБОР ја претставува платформата за онлајн учење за микро, мали и средни компании во време на корона вирус пандемијата

·  Платформата обезбедува експертски совети за управување со приходите, со добавувачите и со вработените во кризни ситуации

·  Програмата има за цел да стигне до повеќе од 10.000 бизниси во 30 земји

ЕБОР ја започна програмата за бесплатно онлајн учење и советување за микро, малите и средните компании (ММС) соочени со економското влијание од пандемијата од корона вирусот. Овие мали приватни компании се клучни во земјите каде што работи ЕБОР.
Програмата на ЕБОР ,,Научи како да менаџираш во криза’’ се наоѓа на платформа на банката-The Know How Academy и е централно место каде што претприемачите ќе имаат пристап до обуки и ќе можат да добијат советување за кризен менаџмент од индустриски експерти, а можат да се вклучат и во форуми за дискусија со нивните колеги.

Програмата ќе нуди и специфични локални информации за финансиската помош достапна од владите и банките во 30 земји каде што е ЕБОР присутна.

Создадена од ЕБОР како дел од нејзината силна поддршка за компаниите во сегашната криза, програмата ќе се фокусира на 5 клучни столбови во бизнисот:

1)  Кризен менаџмент: Вашите клиенти и добавувачи,

2)  Кризен менаџмент: Основи на финансиски менаџмент,

3)  Кризен менаџмент: Финансирање на вашата компанија,

4)  Кризен менаџмент: Вашите вработени- вашиот клучен капитал,

5)  Кризен менаџмент: Предизвици на управувањето и лидерство.

Првите два модули Кризен менаџмент: ,,Вашите клиенти и добавувачи“ и ,,Основи на финансиски менаџмент“ се веќе достапни на https://www.ebrdknowhowacademy.com/learn. Ќе ви обезбедат совети за тоа како да го одржите во движење кругот на снабдување и наплата и имаат корисни информации за основите на финансискиот менаџмент во време на криза. Останатите три модули ќе бидат достапни наскоро. Програмата е на англиски, арапски, руски, турски и украински јазик. 

Во текот на следниве месеци ЕБОР во соработка со партнерските банки и здруженијата за поддршка на бизнисите ќе ја лансира програмата во 30 земји, со цел да биде достапна до повеќе од 10.000 луѓе од ММС компании нудејќи обуки, споделување на знаење и експертски совети.

ЕБОР е силно посветена кон помагање на малите бизниси во овие непредвидливи времиња за да развијат механизми да закрепнат и да ги надминат предизвиците. Без оглед на големината на вашата компанија, платформата на ЕБОР ќе ви понуди практична помош.

Во регионите каде што работи ЕБОР иницијативата е финансирана од Европската Унија (вклучувајќи го и Европскиот инвестициски советодавен хаб), Казахстан и Импакт фондот за мали бизниси на ЕБОР (Италија, Јапонија, Кореа, Луксембург, Швајцарија, Шведска, УСА, Таипеи Кина).

Видете ја програмата на www.ebrdknowhowacademy.comМожеби ќе ве интересира

Биди дел од најголемата шопинг манија во градот: Биди дел од Garage Sale

Биди дел од најголемата шопинг манија во градот: Биди дел од Garage Sale

Онлајн промоција: „Девет – роман во илустрирани приказни“ на белградскиот дизајнер Славимир Стојановиќ-Футро

Онлајн промоција: „Девет – роман во илустрирани приказни“ на белградскиот дизајнер Славимир Стојановиќ-Футро

ЕВН Македонија ги насочува корисниците на алтернативни решенија за плаќање

ЕВН Македонија ги насочува корисниците на алтернативни решенија за плаќање

МЕЃУНАРОДНА НАГРАДА ЗА ИНОВАТИВНОСТ: Mакедонската компанија SINGULAR-победник на гејминг наградите во Талин

МЕЃУНАРОДНА НАГРАДА ЗА ИНОВАТИВНОСТ: Mакедонската компанија SINGULAR-победник на гејминг наградите во Талин

Технологијата и квалитетот рака под рака: Лондон Мет и предизвиците на модерното образование

Технологијата и квалитетот рака под рака: Лондон Мет и предизвиците на модерното образование

Халкбанк со ваучери за спортска опрема од 5.000 и 3.000 денари за редовните корисници на апликацијата HalkEco

Халкбанк со ваучери за спортска опрема од 5.000 и 3.000 денари за редовните корисници на апликацијата HalkEco

Донација од ЕуроникелИндустри за Општата болница во Кавадарци

Донација од ЕуроникелИндустри за Општата болница во Кавадарци

Книгата „ Монологија“ со најпознатите монолози на Тошо Малерот во сите книжарници „Литература.мк“

Книгата „ Монологија“ со најпознатите монолози на Тошо Малерот во сите книжарници „Литература.мк“

Сите „Со срце за Цобе“ – Сега донираме и преку Телеком

Сите „Со срце за Цобе“ – Сега донираме и преку Телеком