21 Февруари, 2020
0.0274

(ВИДЕО) Село се спаси од изумирање и денес заработува милиони

Објавено во: Стил 17 Јануари, 2020

Селото Дафен до 1989 година било сиромашно, а денес жителите заработуваат милиони. 

Денес има 10.000 жители, од кои стотина се сликари, кои по нарачка изработуваат слики масло на платно. 

Сликарите имаат толку многу работа, што немаат време да си отидат дома за спиење,туку преспиваат на подот од своите импровизирани ателјеа. 

Вака живеат од 2015 година наваму, затоа што имаат многу работа и кратки рокови, но тоа им донело заработка од 65 милиони долари. 

Во Кина е тренд луѓето од средната класа да имаат слики по ѕидовите, кои се репродукција на познати уметници. 


Можеби ќе ве интересира

Сезона на венчаници: Славни Македонки на своите свадби

Сезона на венчаници: Славни Македонки на своите свадби

Дали знаете што означува овој македонски симбол?

Дали знаете што означува овој македонски симбол?

Од Северџане до Ваљон Сума: Чија музика ќе се финансира со народни пари?

Од Северџане до Ваљон Сума: Чија музика ќе се финансира со народни пари?

Луј Витон, и сѐ е можно

Луј Витон, и сѐ е можно

Болките не ме спречија да успеам: Климентина Тунтева за планинарските авантури

Болките не ме спречија да успеам: Климентина Тунтева за планинарските авантури

НАША ТЕМА за женската сексуалност: Полесно е да се одглуми оргазам, отколку да се побара помош

НАША ТЕМА за женската сексуалност: Полесно е да се одглуми оргазам, отколку да се побара помош

Кучка како карактерна особина

Кучка како карактерна особина

На училиште доаѓаат пред сите, си одат последни: Како е да се биде ученик од рурална средина кој патува со автобус?

На училиште доаѓаат пред сите, си одат последни: Како е да се биде ученик од рурална средина кој патува со автобус?

Бевме другари седум години, ме побара за жена по 40 дена: Љубовната приказна на Тамара и Александар

Бевме другари седум години, ме побара за жена по 40 дена: Љубовната приказна на Тамара и Александар