07 Јуни, 2020
0.0463

ВАКОВ ПАД НЕМАЛО СКОРО 20 ГОДИНИ: Нафтата чини помалку од 23 долари

Објавено во: Економија, Корона Вирус 31 Март, 2020

Загриженоста за побарувачката ги задржа цените на нафтата под 23 долари. 

Aмериканско-руската најава за преговори за стабилизција на пазарите за енергенси ја неутрализираше загриженоста за побарувачката поради пандемијата на коронавирусот.

На лондонскиот пазар цената на барелот во попладневниот период беше скоро непроменета во однос на претходното затворање, на 22,83 долари. 

Вчера е заклучено тргувањето во минус 2,17 долари, спуштајќи се на најниско ниво од крајот на 2002 година.

На американските берзи со барелот денес се тргуваше по 52 центи повисока цена, од 20,61 долари. 

Вчера е заклучено тргувањето во минус од 1,42 долари, намалувајќи се на најниско ниво од февруари 2002 година.

Вака ниски цени немало скоро две децении. 

Можеби ќе ве интересира

ОД КУМАНОВО ДО ГЕВГЕЛИЈА, ОД ДЕБАР ДО БЕРОВО: Ширум Македонија скокна бројот на невработени

ОД КУМАНОВО ДО ГЕВГЕЛИЈА, ОД ДЕБАР ДО БЕРОВО: Ширум Македонија скокна бројот на невработени

Загрозени 40.000 работни места во Македонија

Загрозени 40.000 работни места во Македонија

НАЈСЛАБ РАСТ ОД 2009: Aвстралија влезе во рецесија

НАЈСЛАБ РАСТ ОД 2009: Aвстралија влезе во рецесија

СТАТИСТИКА: Во Македонија невработеноста е 16.2 отсто

СТАТИСТИКА: Во Македонија невработеноста е 16.2 отсто

Kaко Меркел ќе ја спаси Германија од корона кризата?

Kaко Меркел ќе ја спаси Германија од корона кризата?

ПАНДЕМИЈАТА СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО: Затворени вратите за работа во Германија и Австрија

ПАНДЕМИЈАТА СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО: Затворени вратите за работа во Германија и Австрија

НИЗ СКОПСКИТЕ МАРКЕТИ СНЕМА ЛЕБ - сите пазарат за карантинскиот викенд

НИЗ СКОПСКИТЕ МАРКЕТИ СНЕМА ЛЕБ - сите пазарат за карантинскиот викенд

НАЈГОЛЕМ ПАД ПО 1999: Европјаните помалку трошеле во април

НАЈГОЛЕМ ПАД ПО 1999: Европјаните помалку трошеле во април

НИКОЈ НЕ Е ИМУН НА КРИЗАТА: 50.000 Хрвати останаа без работа

НИКОЈ НЕ Е ИМУН НА КРИЗАТА: 50.000 Хрвати останаа без работа