11 Јули, 2020
0.0202

Сите зборуваат за тоа, ама ретко кој се осудува да проба

Објавено во: Стил 06 Мај, 2020

Од гледна точка на вработените луѓе склони кон рационално планирање и добра организација на расположливото време, животот понекогаш се чини како збирка поглавја, секој со свој ред, значење, одредена специфична цел.

Соочени со петтата брзина на градското живеење, самите на себе си натоваруваме на грб дополнителен баланс. Опсесијата на нашата епоха е едноставна за вербална формулација и е толку тешка за практично спроведување - како да извлечеме максимум од секој момент? Да се ​​биде продуктивен, но да се има време и за другите. Да не отапиме. Да останете во добра кондиција, но да не ја занемарувајте „духовната“ храна.

Во секој момент, јасно ни е „што се’ мораме„ и „како би требало„ секое нешто во животот да изгледа. Кога станува збор за епизодата наречена „посветете се себе си“, поголемиот дел од времето едноставно го одработуваме тоа. Ние се справуваме со сопствените потреби во претходно дефинирано клише. Во повеќето случаи, многу е дискутабилно дали тоа е токму она што го сакаме?!!!

Сите совети на Машки магазин овде


Можеби ќе ве интересира

Интервју со Бобан Милошески: Специјалната војска „Авалон“ ќе се бори до последен момент

Интервју со Бобан Милошески: Специјалната војска „Авалон“ ќе се бори до последен момент

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Женска политичка модна битка: Која од нашите политичарки во изборна кампања остава стилски впечаток?

Женска политичка модна битка: Која од нашите политичарки во изборна кампања остава стилски впечаток?

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот

Никогаш не се лутеше, се решаваше со насмевка: Таткото на Влатко Илиевски за споменот на синот