22 Јуни, 2024
0.0240

ОВИЕ ЗАНАЕТЧИИ МОЖАТ ДА ЗАРАБОТУВААТ 22 ЕВРА НА ЧАС ВО НОРВЕШКА: Работодавачот нуди сместување и документи, но има 3 услови!

Објавено во: Финансии 07 Јуни, 2024

Добивај вести на Viber

Голем број наши работници заминуваат на сезонска работа во странство и тоа токму во овој период од годината. Меѓу овие работници најмногу се оние од угостителството, потоа има возачи, а често и занаетчии.

Во Норвешка се бараат искусни проценители на штети,  мајстори за поправка на делови, отстранување и повторно поставување на панели, поправка на мали вдлабнатини, дупки или кородирани области, ремонт на нови и поправени панели и подготовка за бојадисување.

Што се однесува до деловните квалификации, работодавачот во огласот наведува дека работникот мора да има диплома за автолимар, важечка возачка дозвола од категорија Б и минимум три години искуство.

Од друга страна, работодавачот нуди договор на неопределено време, норвешка плата и бенефиции и 37,5 часа работна недела, а даваат саатнина од 22 евра. Тие исто така нудат помош со станбени, работни и дозволи за престој, даночна регистрација и осигурување.

Курир.рс

Можеби ќе ве интересира

КРАТКО АМА СЛАТКО: Мајкрософт повторно е највредната компанија во светот

КРАТКО АМА СЛАТКО: Мајкрософт повторно е највредната компанија во светот

КОМПЈУТЕРЏИИТЕ УБЕДЛИВО НАЈДОБРО ПЛАТЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА: еве кои струки се меѓу топ петте плати во земјава

КОМПЈУТЕРЏИИТЕ УБЕДЛИВО НАЈДОБРО ПЛАТЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА: еве кои струки се меѓу топ петте плати во земјава

СВЕТСКИОТ ГИГАНТ ЌЕ ИНВЕСТИРА МИЛИЈАРДИ ВО ГЕРМАНИЈА: продолжуваат таму каде што застанаа, ќе се отворат нови работни места

СВЕТСКИОТ ГИГАНТ ЌЕ ИНВЕСТИРА МИЛИЈАРДИ ВО ГЕРМАНИЈА: продолжуваат таму каде што застанаа, ќе се отворат нови работни места

ЕВЕ ЗА ШТО НАЈМНОГУ САКА ДА СЕ ЗАДОЛЖУВА МАКЕДОНЕЦОТ - потрошувачките кредити се доближија до две милијарди евра

ЕВЕ ЗА ШТО НАЈМНОГУ САКА ДА СЕ ЗАДОЛЖУВА МАКЕДОНЕЦОТ - потрошувачките кредити се доближија до две милијарди евра

ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА ВО АПРИЛ ИЗНЕСУВАЛА 41.085 ДЕНАРИ - благ раст во споредба со март, но расте и на годишно ниво

ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА ВО АПРИЛ ИЗНЕСУВАЛА 41.085 ДЕНАРИ - благ раст во споредба со март, но расте и на годишно ниво

Генерали Инвестментс: За пазарите на капитал, инфлацијата во САД е поважна од европските избори

Генерали Инвестментс: За пазарите на капитал, инфлацијата во САД е поважна од европските избори

СЕ ИСКАЧИ НА ТРОНОТ - Nvidia го надмина Мајкрософт и стана највредна компанија во светот

СЕ ИСКАЧИ НА ТРОНОТ - Nvidia го надмина Мајкрософт и стана највредна компанија во светот

ДРЖАВНИ ПАТИШТА УБЕДЛИВО НА „ТРОНОТ“: државата гарантира, претпријатијата се задолжуваат

ДРЖАВНИ ПАТИШТА УБЕДЛИВО НА „ТРОНОТ“: државата гарантира, претпријатијата се задолжуваат

ВЕТУВАЊЕТО „СВЕТ БЕЗ НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ“ ЌЕ ПОЧЕКА: Новиот извештај покажува колку инвестирале земјите во „оружјето на смртта“

ВЕТУВАЊЕТО „СВЕТ БЕЗ НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ“ ЌЕ ПОЧЕКА: Новиот извештај покажува колку инвестирале земјите во „оружјето на смртта“