14 Август, 2020
0.0180

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

Објавено во: Стил 06 Јули, 2020

После животната приказна на Зоја Самандова Петрушева - претседател на Здружението за хумана репродукција и биопотпомогнато оплодување „До бебе по патот на ин витро“  и нејзината тешка но успешна борба во која се оствари како мајка, Женски магазин ви открива уште една силна приказна, уште една силна жена, и низ што сѐ помина таа, за да стане мајка.

Весна Златковска и нејзиниот сопруг, активно, пет години се обидувале да добијат дете, до моментот кога Весна се остварила како мајка, се обидувале веќе седма година.

За Женски магазин, Весна ја раскажува нејзината приказна, нејзината борба, низ што сѐ поминала кога се одлучиле за сурогат мајчинство, но и за надежта дека еден ден ќе се разбие стигмата за сурогатство, и како што таа вели „никому нема да му биде важно кој како решил да оформи семејство“

Повеќе на Женски магазин

Можеби ќе ве интересира

Вилма Трајковска- поранешната Прва дама на Македонија и денес стилски изгледа одлично

Вилма Трајковска- поранешната Прва дама на Македонија и денес стилски изгледа одлично

Охридско лето: празнување на музичкиот гениј Бетовен по повод 250 години од неговото раѓање

Охридско лето: празнување на музичкиот гениј Бетовен по повод 250 години од неговото раѓање

ШТО СЛУШААТ ПОЗНАВАЧИТЕ НА ДОБРИОТ ЗВУК

ШТО СЛУШААТ ПОЗНАВАЧИТЕ НА ДОБРИОТ ЗВУК