15 Август, 2020
0.0375

ИДЕИ ИМА: Како во иднина ќе опстојува „Тетекс“ и на кои дејности ќе се потпира

Објавено во: Економија 12 Февруари, 2020

Веќе се разработуваат неколку идеи за тоа како да се обнови работењето на погонот за тешка конфекција, но тоа сигурно нема да биде текстил. 

Ова го кажа за Фактор генералниот директор на Тетекс, Глигорие Гоговски, кој не сакаше да ни открие повеќе детали.

Компанијата, како што открива Гоговски и натаму ќе продолжи да работи позитивно и да исплатува дивиденди за своите акционери, и покрај затворениот погон, остануваат другите профитабилни дејности

Подетално читајте го разговорот кој го направивме со првиот човек на Тетекс, подолу.

ПАРИТЕ НА „ТЕТЕКС“ НЕМА ДА СЕКНАТ - погонот се затвори, но остануваат другите профитабилни дејности

Можеби ќе ве интересира

Германските работодавачи против владиното решение за ограничување на бројот на работници од Западен Балкан

Германските работодавачи против владиното решение за ограничување на бројот на работници од Западен Балкан

Димитар Апасиев: Против наплаќања на провизии од банките, како во Србија

Димитар Апасиев: Против наплаќања на провизии од банките, како во Србија

Бранимир Јовановиќ: Доколку знаела за Еуростандард, Нина Ангеловска не смеела да го повлекува депозитот

Бранимир Јовановиќ: Доколку знаела за Еуростандард, Нина Ангеловска не смеела да го повлекува депозитот

Денеска е последен ден за трошење на платежните картички, остануваат многу неподигнати

Денеска е последен ден за трошење на платежните картички, остануваат многу неподигнати

Како ќе се спаси германската економија?

Како ќе се спаси германската економија?

Македонија е најевтина земја во Европа - Британците би заштедиле ако се преселат овде

Македонија е најевтина земја во Европа - Британците би заштедиле ако се преселат овде

Костовски: Точно е дека како групација имаме долг од пет милиони евра кон Комерцијална банка - под хипотека се зградата, Поштенска банка и Палата Македонија

Костовски: Точно е дека како групација имаме долг од пет милиони евра кон Комерцијална банка - под хипотека се зградата, Поштенска банка и Палата Македонија

Сопственикот на банката обвинува: поранешниот директор Петковски го натера вујко му да формира фирма со пет илјади евра, а потоа му даде кредит од 1,2 милиони евра

Сопственикот на банката обвинува: поранешниот директор Петковски го натера вујко му да формира фирма со пет илјади евра, а потоа му даде кредит од 1,2 милиони евра

КОМПАНИЈА ФОРМИРАНА ВО ДУБАИ САКАЛА ДА ЈА КУПИ ЕУРОСТАНДАРД - Костовски ќе вложел и свои 2,5 милиони евра само да се спаси банката

КОМПАНИЈА ФОРМИРАНА ВО ДУБАИ САКАЛА ДА ЈА КУПИ ЕУРОСТАНДАРД - Костовски ќе вложел и свои 2,5 милиони евра само да се спаси банката