11 Јули, 2020
0.0194

Ангеловска ја презентираше мерката која може да спаси многу работни места

Објавено во: Финансии, Корона Вирус 12 Април, 2020

Meрката од 14.500 денари за април и мај за плати, може да се спаси многу работни места, вели министерката за финансии, Нина Ангеловска. 

Таа објасни дека газдите добиваат по 14.500 денари, износ кој се дава за покривање на плата, придонеси или за дел од плата. 

„Секоја компанија може да ги искористи тие 14.500 денари по вработен согласно можностите“, рече министерката. 

Вели дека мора да има комуникација, со цел сите да ја разберат мерката. 

Министерката додаде дека работникот добива поголема сигурност, дека работодавачот ќе го задржи и по кризата. 

Вели дека оваа мерка може да ја користат фирми кои имаат пад за 30 отсто, а воедно нема да делат дивиденди и бонуси. 

Можеби ќе ве интересира

Народната банка е добитник на наградата на „Комерцбанк“

Народната банка е добитник на наградата на „Комерцбанк“

НАД 206 МИЛИОНИ ЕВРА ЛЕГНАЛЕ КАЈ ФИРМИТЕ - поврат на ДДВ во првите шест месеци

НАД 206 МИЛИОНИ ЕВРА ЛЕГНАЛЕ КАЈ ФИРМИТЕ - поврат на ДДВ во првите шест месеци

БУЏЕТОТ, СЕПАК, НЕ СЕ ПОЛНЕЛ ТОЛКУ ЛОШО - приходите паднаа, но не колку очекувањата

БУЏЕТОТ, СЕПАК, НЕ СЕ ПОЛНЕЛ ТОЛКУ ЛОШО - приходите паднаа, но не колку очекувањата