15 Јуни, 2024
0.0254

„ЗА ДА СМЕНИ СИЈАЛИЦА ЗЕМА 120.000 ЕВРА ПЛАТА ГОДИШНО“: Работи неколку пати годишно, еве во што е штосот

Објавено во: Финансии, Свет 27 Септември, 2023

Добивај вести на Viber

Размислувате за промена на професијата? Повисоки примања? Тогаш можеби ќе ве интересира следната приказна.

Веднаш да истакнеме дека работите неколку дена во годината, а заработката е неверојатна, околу 120.000 евра. Сè што треба да направите е да ја замените сијалицата, но има финта.

Најважно е да не се плашите од височините, бидејќи „канцеларијата“ е на 600 метри! Поточно, се работи за сигнална кула, со исклучително тенка конструкција, на која треба да се искачите.

Дали сте уште заинтересирани? Приказната е позната со години, но корисниците на социјалните мрежи се уште се шокирани кога дознаваат дека таква „професија“ постои.

Дополнително, има хроничен недостиг на кадри, што е донекаде и разбирливо кога ќе ги земеме предвид сите околности.

„Овој тип на сигнална кула нема системи за заштита или транспорт, така што планинарите се потпираат на јажето и на сопствената вештина“, се вели во видеото на TikTok.

Што е потребно за ваква работа? Не смеете да се плашите од височини и мора да бидете исклучително физички подготвени, бидејќи се потребни три часа за да се искачите на кулата и уште шест часа за да се спуштите, пренесува LadBible.

Да не ги заборавиме налетите на ветрот кои достигнуваат брзина од 100 km/h.

За крај, имајте предвид дека платата варира во зависност од локацијата, висината на кулата и другите специфики.

@science8888 #usa #science #tiktok ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Можеби ќе ве интересира

ШТО ЈА КРЕВА ДО НЕСТВАРНИ ВИСОЧИНИ АКЦИЈАТА НА КОМЕРЦИЈАЛНА, ИМА ЛИ НЕШТО ШТО НЕ ЗНАЕМЕ - сè што имаме јавно кажуваме, велат од банката

ШТО ЈА КРЕВА ДО НЕСТВАРНИ ВИСОЧИНИ АКЦИЈАТА НА КОМЕРЦИЈАЛНА, ИМА ЛИ НЕШТО ШТО НЕ ЗНАЕМЕ - сè што имаме јавно кажуваме, велат од банката

ЌЕ ЈА ДОБИЛЕ ЛИ МАСК НАГРАДАТА: акционерите му одобрија исплата - „ќе биде интересно да се види дали друг суд е подготвен да го признае гласањето“

ЌЕ ЈА ДОБИЛЕ ЛИ МАСК НАГРАДАТА: акционерите му одобрија исплата - „ќе биде интересно да се види дали друг суд е подготвен да го признае гласањето“

ИМЕНУВАНИ НОВИ ЧЛЕНОВИ НА НАДЗОРНИОТ ОДБОР НА СТОПАНСКА БАНКА СКОПЈЕ - Доима, Тагарис, Толиа и Карандреас се директори во Националната банка на Грција

ИМЕНУВАНИ НОВИ ЧЛЕНОВИ НА НАДЗОРНИОТ ОДБОР НА СТОПАНСКА БАНКА СКОПЈЕ - Доима, Тагарис, Толиа и Карандреас се директори во Националната банка на Грција

ИНТЕРВЈУ ХАРТМАН, ИСКУСЕН ШВАЈЦАРСКИ БАНКАР, ЗА ФАКТОР: Немојте екстра да ги даночите банките, тие се тука за да ја поддржуваат економијата

ИНТЕРВЈУ ХАРТМАН, ИСКУСЕН ШВАЈЦАРСКИ БАНКАР, ЗА ФАКТОР: Немојте екстра да ги даночите банките, тие се тука за да ја поддржуваат економијата

Одговорот на Русија на новите американски санкции ги зачуди сите: Московската берза направи драстичен потег

Одговорот на Русија на новите американски санкции ги зачуди сите: Московската берза направи драстичен потег

Вложувањата во неживотни осигурувања пораснаа 10 проценти, достигнаа 90 милиони евра за пет месеци

Вложувањата во неживотни осигурувања пораснаа 10 проценти, достигнаа 90 милиони евра за пет месеци

НА ПРОДАЖБА И ТОА МАЛКУ ШТО ОСТАНА ОД ВРЕМЕТО НА ЈУГОСЛАВИЈА: Се нудат два авиони, делови, инвентар и опрема за 4,9 милиони евра од југословенската авиокомпанија

НА ПРОДАЖБА И ТОА МАЛКУ ШТО ОСТАНА ОД ВРЕМЕТО НА ЈУГОСЛАВИЈА: Се нудат два авиони, делови, инвентар и опрема за 4,9 милиони евра од југословенската авиокомпанија

КБ Публикум инвест станува КБ ИНВЕСТ, со доминантна сопственост на Комерцијална банка

КБ Публикум инвест станува КБ ИНВЕСТ, со доминантна сопственост на Комерцијална банка

МУ ПАДНАА АКЦИИТЕ НА ТРАМП: И тоа за 20 проценти откако беше прогласен за виновен

МУ ПАДНАА АКЦИИТЕ НА ТРАМП: И тоа за 20 проценти откако беше прогласен за виновен