23 Јуни, 2024
0.0241

ВО ОПАТИЈА ПРОСЕЧНА ЦЕНА НА КВАДРАТ 5.140 ЕВРА, А ВО ПОРЕЧ 3.671 - еве, пак, во кои хрватски градови паѓаат цените на становите

Објавено во: Балкан 26 Мај, 2024

Добивај вести на Viber

Според податоците, Карловац, Бјеловар, Осиек и Славонски Брод спаѓаат во групата градови со пониски просечни огласени цени за метар квадратен. Карловац достигна просечна цена за метар квадратен од 1.719 евра, додека Бјеловар забележа месечен пад од 3,3 отсто со просечна цена од 1.826 евра. Славонски Брод бележи пад од 0,5 отсто и просечна цена на метар квадратен од 1.978 евра, додека Осиек е поевтин за 30 евра.

Градовите на Јадранот, како Пореч и Опатија, одржуваат високи цени на становите, но со мала промена во март. Пореч бележи пад од 0,3 отсто, додека просечната цена на метар квадратен таму изнесува 3.671 евро. Опатија како луксузна дестинација останува високо позиционирана со просечна цена од 5.140 евра, со минимален пад од 0,2 отсто.

Пословни.хр


Можеби ќе ве интересира

Србија доби воз со кој од Белград до Скопје ќе се патува два часа

Србија доби воз со кој од Белград до Скопје ќе се патува два часа

Истрага дали навистина климатизерите го оставија регионот без струја

Истрага дали навистина климатизерите го оставија регионот без струја

Злоупотреба на средствата од ИПАРД, ЕУ го блокира пакетот со 112 милиони евра за Албанија

Злоупотреба на средствата од ИПАРД, ЕУ го блокира пакетот со 112 милиони евра за Албанија

ХЕРОЈСКИ ПОТЕГ НА МАКЕДОНЕЦ НА ГРЧКИТЕ ПЛАЖИ: спасил давеник од Франција

ХЕРОЈСКИ ПОТЕГ НА МАКЕДОНЕЦ НА ГРЧКИТЕ ПЛАЖИ: спасил давеник од Франција

„ОВОЈ ХАОС МОЖЕШЕ ДА СЕ ИЗБЕГНЕ“ Енергетски експерт за прекинот на струја

„ОВОЈ ХАОС МОЖЕШЕ ДА СЕ ИЗБЕГНЕ“ Енергетски експерт за прекинот на струја

ТРАГЕДИЈА ВО СОСЕДСТВОТО: млада Македонка загина во сообраќајка во Грција (ВИДЕО)

ТРАГЕДИЈА ВО СОСЕДСТВОТО: млада Македонка загина во сообраќајка во Грција (ВИДЕО)

Сахарскиот песок го замати воздухот во Хрватска, како може да влијае на здравјето?

Сахарскиот песок го замати воздухот во Хрватска, како може да влијае на здравјето?

СТРУЈАТА СЕ ВРАЌА ВО ДЕЛОВИ ОД ХРВАТСКА: причините за овој голем колапс допрва ќе се испитуваат

СТРУЈАТА СЕ ВРАЌА ВО ДЕЛОВИ ОД ХРВАТСКА: причините за овој голем колапс допрва ќе се испитуваат

ТОТАЛЕН ХАОС ВО РЕГИОНОТ: нема струја, температурата 40 степени, не работат семафорите, и во Албанија има проблеми

ТОТАЛЕН ХАОС ВО РЕГИОНОТ: нема струја, температурата 40 степени, не работат семафорите, и во Албанија има проблеми