30 Мај, 2020
0.0253

Три балкански земји на листата најубави во светот

Објавено во: Балкан 18 Септември, 2019

Три држави од регионот се најдоа на листата најубави во светот.

„CONDÉ NAST TRAVELLER“, светски признато списание за патување, на својот попис од 40 најубави земји на светот ставил и три балкански држави.

Трите балкански држави се Хрватска, Црна Гора и Словенија кои се заедно на листата со едни од најубавите светски дестинации како што се Нов Зеланд, Костарика, Австралија, Кенија, Тајланд, Јапонија и многу други.

Во својот прилог тие Хрватска ја опишале како земја со „брановидни полиња и бели сончеви плажи“.

Словенија ја нарекле како земја која „има сè да понуди“ - од Алпите преку езерото Блез до „прекрасните зелени шуми“.

Подеднакво ги воодушевила и Црна Гора за која се согласиле со зборовите на поетот Џорџ Гордон Бајрон кој ја опишал како „најубавата средба на земјата и морето“. 

Можеби ќе ве интересира

ЕВТИНИ ПИЈАЛОЦИ И БИЛЕТИ: Грците го почнуваат „ловот“ на туристи

ЕВТИНИ ПИЈАЛОЦИ И БИЛЕТИ: Грците го почнуваат „ловот“ на туристи

МОНСТРУМОТ ШТО ЈА ПОТРЕСЕ СРБИЈА - под силно полициско обезбедување почнува судењето на Малчанскиот берберин

МОНСТРУМОТ ШТО ЈА ПОТРЕСЕ СРБИЈА - под силно полициско обезбедување почнува судењето на Малчанскиот берберин

Македонија на новиот проширен список со дозвола за влез во Црна Гора

Македонија на новиот проширен список со дозвола за влез во Црна Гора

ГРАЃАНИТЕ МОЖАТ ДА СЕ ПРИЈАВАТ: Град на Балканот нуди бесплатно летување

ГРАЃАНИТЕ МОЖАТ ДА СЕ ПРИЈАВАТ: Град на Балканот нуди бесплатно летување

БиХ ГИ ОТВОРА ГРАНИЦИТЕ: Сепак Македонците нема да можат да патуваат во оваа земја

БиХ ГИ ОТВОРА ГРАНИЦИТЕ: Сепак Македонците нема да можат да патуваат во оваа земја

Како Србија го ублажи ударот на пандемијата?

Како Србија го ублажи ударот на пандемијата?

МАЛИТЕ БИЗНИСИ ВО АЛБАНИЈА ФРЛЕНИ НА КОЛЕНА: Најмалку 20 отсто затворија, а 120.000 луѓе се без работа

МАЛИТЕ БИЗНИСИ ВО АЛБАНИЈА ФРЛЕНИ НА КОЛЕНА: Најмалку 20 отсто затворија, а 120.000 луѓе се без работа

Хрватска нема да дозволи влез на македонски туристи

Хрватска нема да дозволи влез на македонски туристи

ВУЧИЌ: Oдлуката на Црна Гора од први јуни да не ги отвора границите со Србија е политичка

ВУЧИЌ: Oдлуката на Црна Гора од први јуни да не ги отвора границите со Србија е политичка