29 Февруари, 2024
0.0589

Специјал Градба продолжува со инвестирање во туристичкиот развој на Крушево

Објавено во: Мои пари 28 Ноември, 2023

Добивај вести на Viber

Компанијата Специјал Градба продолжува да придонесува за развојот на успешната туристичка приказна во Крушево. Би сакале да ја известиме јавноста дека компанијата изминатата недела започна постапка за преземање на хотелот Монтана и неговите придружни објекти во рамки на нашата групација од објекти за угостителство и туризам.

Пред речиси 5 години започнавме со нашите инвестиции во угостителството со успешното рестартирање на хотелот Панорама во Крушево. Оттогаш до денес, постојано ја збогатуваме нашата понуда за сите посетители на Крушево. Го обновивме скијачкиот центар во Крушево и го трансформиравме во најголем авантуристички парк во државата, со активности достапни во сите годишни времиња со кои силно го промовираме концептот на т.н. активен туризам. Во непосредна близина на ски центарот започнавме со изградба на апартмани за сместување со што сите посетители имаат вистинско ski-in ski-out искуство. Во рамки на понудата за нашите гости секогаш даваме предност на развој и користење на локалните капацитети во Крушево.

Нашата долгорочна проценка е дека развојот на туристичкиот потенцијал на градот е доколку има доволно сместувачки капацитети кои нудат висококвалитетни содржини на своите гости. Токму затоа, нашите понатамошни чекори во развојот на хотелот Монтана ќе бидат врзани со негова трансформација во модерен планински хотел кој пружа премиум релаксација на своите гости со прекрасен поглед на градот. Хотелот е изграден 1973 година, а повеќе од 10 години е во приватна сопственост. Во моментот располага со 77 соби, конгресна сала за 330 лица и 2 конференциски сали како и останати придружни објекти. Во склоп на хотелскиот комплекс се наоѓа и црквата Св. Троица.

Како општествено-одговорна компанија, Специјал Градба, во наредниот период и понатака ќе придонесува за промоција на културното и историско наследство на Крушево пред туристите од државата, регионот и светот. Нашата цел е и Крушево да биде задолжителен и неизоставен дел од туристичката понуда на т.н. кружни туристички тури на Балканот.

*Пр објава

Можеби ќе ве интересира

Атлантик група го превзема Strauss Adriatic

Атлантик група го превзема Strauss Adriatic

Пензионерите - клиенти на Халкбанк, февруарската пензија веќе ја имаат на својата сметка

Пензионерите - клиенти на Халкбанк, февруарската пензија веќе ја имаат на својата сметка

„Рамка за помош“ на НЛБ, повик за проекти за подобро општество

„Рамка за помош“ на НЛБ, повик за проекти за подобро општество

ГРУПАЦИЈАТА WIZZ AIR НАГРАДЕНА ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ИНОВАТИВНАТА ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ОДРЖЛИВО ВОЗДУХОПЛОВНО ГОРИВО НА FIREFLY

ГРУПАЦИЈАТА WIZZ AIR НАГРАДЕНА ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ИНОВАТИВНАТА ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ОДРЖЛИВО ВОЗДУХОПЛОВНО ГОРИВО НА FIREFLY

ЕНЕРГЕТСКИ ПОНУДИ ЗА ПАЛМЕТ ЗА ИЗГРАДБА НА СИСТЕМОТ ЗА ДИСТРИБУЦИЈА НА ГАС ВО МАКЕДОНИЈА

ЕНЕРГЕТСКИ ПОНУДИ ЗА ПАЛМЕТ ЗА ИЗГРАДБА НА СИСТЕМОТ ЗА ДИСТРИБУЦИЈА НА ГАС ВО МАКЕДОНИЈА

Заедничка акција за остварување на Целите за Одржлив Развој

Заедничка акција за остварување на Целите за Одржлив Развој

Учениците од Охрид ќе се едуцираат за врсничко насилство во кампањата на „Макпетрол“

Учениците од Охрид ќе се едуцираат за врсничко насилство во кампањата на „Макпетрол“

Атлантик Група во 2023: Силен раст на приходот од продажба и на профитабилноста

Атлантик Група во 2023: Силен раст на приходот од продажба и на профитабилноста

Која боја на смартфон ја преферирате? Најновото истражување на Motorola открива неочекуван тренд!

Која боја на смартфон ја преферирате? Најновото истражување на Motorola открива неочекуван тренд!