13 Јули, 2020
0.0180

СИНО ЗЛАТО: Ако вложите ќе заработите

Објавено во: Агробизнис 21 Мај, 2019

Поради својствата и нутритивната вредност, боровницата ја нарекуваат сино злато. 

Боровницата во Србија станува најпопуларен домашен бренд. 

Од почетокот на јуни до средината на јули свежите боровинки се дефицитарни на европскиот пазар. 

Боровницата е долгорочна инвестиција и не е за оние кои очекуваат брза заработка. 

Една садница чини 3.5 евра, а на еден хектар се садат од 2.200 до 3.300 садници. Оние кои веќе засадиле боровница на два и пол хектари, месечно заработуваат по две солидни плати од неа.