29 Февруари, 2024
0.0254

Сава пензиско друштво е европски победник во категоријата на управувачи со средства до 1 милијарда евра

Објавено во: Мои пари 07 Декември, 2023

Добивај вести на Viber

На овогодинешното доделување на престижните IPE (Investment & Pensions Europe) награди, кое се одржа во Виена, Австрија, Сава пензиско друштво е прогласено за победник во категоријата „Small pension fund“ (Мал пензиски фонд) која се однесува на управувачи со средства до 1 милијарда евра под управување.

„Јасниот фокус во комуникацијата со членовите, користењето на модерна технологија и привлечната содржина“ се главните аспекти според кои жири комисијата ја додели оваа награда на Сава пензиско друштво, препознавајќи ги предностите на нивното работење преку:

  • вложувањата во професионален развој на вработените и подобрување на процесот на инвестирање;
  • едукативен блог портал со содржини обезбедени од вработените; и
  • мобилна апликација која им овозможува на членовите да ги ажурираат личните податоци.

Друштвото исто така влезе во најтесниот избор во категоријата Equities“ (Акции) на ниво на Европа.

Посветеноста и експертизата на тимот добри луѓе кои работат одговорно и посветено и овој пат донесе огромен успех – победа на европско ниво. Ова признание нè охрабрува и обврзува и понатаму да продолжиме со успешно работење во интерес на членовите и пензионираните членови на фондовите со коишто управуваме“.

IPE (Investment & Pensions Europe) веќе 23 години ја наградуваат извонредноста, разновидноста и иновативноста во работењето на пензиските фондови на европскиот континент. Самиот настан претставува најголем годишен собир на пензиските друштва и компаниите за управување со средства во Европа.

Супервизор на капитално финансирано пензиско осигурување е Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) (02) 3224 229, www.mapas.mk

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Атлантик група го превзема Strauss Adriatic

Атлантик група го превзема Strauss Adriatic

Пензионерите - клиенти на Халкбанк, февруарската пензија веќе ја имаат на својата сметка

Пензионерите - клиенти на Халкбанк, февруарската пензија веќе ја имаат на својата сметка

„Рамка за помош“ на НЛБ, повик за проекти за подобро општество

„Рамка за помош“ на НЛБ, повик за проекти за подобро општество

ГРУПАЦИЈАТА WIZZ AIR НАГРАДЕНА ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ИНОВАТИВНАТА ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ОДРЖЛИВО ВОЗДУХОПЛОВНО ГОРИВО НА FIREFLY

ГРУПАЦИЈАТА WIZZ AIR НАГРАДЕНА ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ИНОВАТИВНАТА ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ОДРЖЛИВО ВОЗДУХОПЛОВНО ГОРИВО НА FIREFLY

ЕНЕРГЕТСКИ ПОНУДИ ЗА ПАЛМЕТ ЗА ИЗГРАДБА НА СИСТЕМОТ ЗА ДИСТРИБУЦИЈА НА ГАС ВО МАКЕДОНИЈА

ЕНЕРГЕТСКИ ПОНУДИ ЗА ПАЛМЕТ ЗА ИЗГРАДБА НА СИСТЕМОТ ЗА ДИСТРИБУЦИЈА НА ГАС ВО МАКЕДОНИЈА

Заедничка акција за остварување на Целите за Одржлив Развој

Заедничка акција за остварување на Целите за Одржлив Развој

Учениците од Охрид ќе се едуцираат за врсничко насилство во кампањата на „Макпетрол“

Учениците од Охрид ќе се едуцираат за врсничко насилство во кампањата на „Макпетрол“

Атлантик Група во 2023: Силен раст на приходот од продажба и на профитабилноста

Атлантик Група во 2023: Силен раст на приходот од продажба и на профитабилноста

Која боја на смартфон ја преферирате? Најновото истражување на Motorola открива неочекуван тренд!

Која боја на смартфон ја преферирате? Најновото истражување на Motorola открива неочекуван тренд!