21 Април, 2021
0.0192

ПРОПАДНАА ОСМОМАРТОВСКИТЕ ПОНУДИ - Иако цените се поволни, интересот е слаб

Објавено во: Економија 06 Март, 2021

Со оглед дека оваа година, од веќе јасни причини, е многу поинаква од другите, нема туристичка агенција во земјава која би можела да се пофали со успешна осмомартовска реализација на аранжмани, како што било случај претходните години кога се полнеле автобуси и авионски групи за многу дестинации. 

Иако, за Меѓународниот ден на жената, кој симболизира прослави, масовни собири, патувања - во чест на жените и нивната борба за социјална, економска и политичка рамноправност со мажите, порано акцентот беше на организирани осмомартовски прослави во ресторани, изминативе години фокусот е на осмомартовските патувања, кои се сѐ поактуелни. Или, барем беа сѐ поактуелни, сѐ додека не зафати пандемијава.

Понуди има, но заинтересираност нема, велат од туристичките агенции кои ги исконтактиравме.

Повеќе детали читајте овде.

Можеби ќе ве интересира

ШЕСТИ ПАКЕТ МЕРКИ: Помош за угостители, туристички водичи, естрадни уметници

ШЕСТИ ПАКЕТ МЕРКИ: Помош за угостители, туристички водичи, естрадни уметници

Познато е колку ќе чини шестиот пакет мерки

Познато е колку ќе чини шестиот пакет мерки

Ќе има 50 илјади бесплатни ПЦР тестови за туристите во земјава

Ќе има 50 илјади бесплатни ПЦР тестови за туристите во земјава

Народна банка дозволи: Може да имате странска сметка за да купувате акции во странство

Народна банка дозволи: Може да имате странска сметка за да купувате акции во странство

Преполно пред Министерството за финансии: Угостителите и туристичките работници бараат Владата да го почитува изборниот слоган „Можеме“

Преполно пред Министерството за финансии: Угостителите и туристичките работници бараат Владата да го почитува изборниот слоган „Можеме“

Шокантно откритие на Лукаревска: Мартовска плата не добиле 54.662 работници

Шокантно откритие на Лукаревска: Мартовска плата не добиле 54.662 работници

Брендот Shell отсега достапен во државата

Брендот Shell отсега достапен во државата

Бектеши: Рестораните за свадби можно е да отворат на крајот на мај

Бектеши: Рестораните за свадби можно е да отворат на крајот на мај

РЕКОРДЕН ПАД НА БИТКОИНОТ ЗАБЕЛЕЖАН НА ПАЗАРОТ: Во последните 24 часа неочекувано изненадување

РЕКОРДЕН ПАД НА БИТКОИНОТ ЗАБЕЛЕЖАН НА ПАЗАРОТ: Во последните 24 часа неочекувано изненадување