29 Март, 2023
0.0348

ПОТРЕБНИ СЕ И ВО ЈАВЕН И ВО ПРИВАТЕН СЕКТОР: Оваа професија станува популарна

Објавено во: Економија 31 Јануари, 2023

Добивај вести на Viber

Axios пишува дека и натаму се барани работниците кои се грижат за сабјер сигурноста. 

Поради честите хакирања и сајбер напади тие се многу барани. Лани во огласите за во јавен сектор имало за 25 отсто пораст. Компаниите се бореа за сабјер безбедност, а лани на секои 100 работни места имало 68 вработени работници.  Некои фирми вработуваа почетници, кои пак имаат проблем да се пробијат во индустријата. 

Порталот наведува дека бројот на работници за сабјер безбедност лани не се променил и изнесувал 1.1 милиони. Лани работодавците објавиле 755.743 слободни работни места во секторот за сабјер безбедност. Ако во јавниот сектор порастот за вакви кадри е за 25 отсто, во приватниот сектор има скок за 21 отсто. 

Можеби ќе ве интересира

ПЛАТА И ДО 3.000 ЕВРА, ЗА КЕЛНЕРИТЕ ДО 1.500 - потрагата по сезонци никогаш поголема, еве кои земји се „најзагрозени“

ПЛАТА И ДО 3.000 ЕВРА, ЗА КЕЛНЕРИТЕ ДО 1.500 - потрагата по сезонци никогаш поголема, еве кои земји се „најзагрозени“

ПУКА БАЛОНОТ НА ПАЗАРОТ НА НЕДВИЖНОСТИ? Падот на цените на становите е видлив во повеќе држави, ќе биде ли ова сигнал и за Балканот

ПУКА БАЛОНОТ НА ПАЗАРОТ НА НЕДВИЖНОСТИ? Падот на цените на становите е видлив во повеќе држави, ќе биде ли ова сигнал и за Балканот

НЕ ИМ Ѐ ПОТРЕБЕН ФАКУЛТЕТ, А ЗАРАБОТУВААТ НАД 1.000 ЕВРА! Едно работно место во Србија носи и до 4.000 евра

НЕ ИМ Ѐ ПОТРЕБЕН ФАКУЛТЕТ, А ЗАРАБОТУВААТ НАД 1.000 ЕВРА! Едно работно место во Србија носи и до 4.000 евра

ДЗР: Приходите на пензискиот фонд не ја покриваат исплатата на социјалните бенефиции

ДЗР: Приходите на пензискиот фонд не ја покриваат исплатата на социјалните бенефиции

Испораките на нафта од Русија во Индија се зголемени за 22 пати

Испораките на нафта од Русија во Индија се зголемени за 22 пати

ДАЛИ КОЛАПСОТ НА НЕКОЛКУ БАНКИ Е ВОВЕД ЗА ПОДЛАБОКА БАНКАРСКА КРИЗА: Каква е состојбата десет дена подоцна?

ДАЛИ КОЛАПСОТ НА НЕКОЛКУ БАНКИ Е ВОВЕД ЗА ПОДЛАБОКА БАНКАРСКА КРИЗА: Каква е состојбата десет дена подоцна?

Бектеши: Утре на седница ќе се замрзнат цените на хигиенските производи

Бектеши: Утре на седница ќе се замрзнат цените на хигиенските производи

Пензионерка го пресретна Ковачевски во маркет за да му се пожали на цените

Пензионерка го пресретна Ковачевски во маркет за да му се пожали на цените

Љупчо Николовски: Кромидот не смее да биде 100 денари килограм

Љупчо Николовски: Кромидот не смее да биде 100 денари килограм