25 Јануари, 2021
0.0161

ПОДАТОЦИ ЗА ПЛАТИ: Еве колку заработуваат Германците

Објавено во: Финансии 23 Мај, 2020

Германците лани во просек заработувале по 3.994 евра бруто, а со тоа просечниот годишен бруто приход во Германија чини скоро 48 000 евра.

Во 2019 година просечната плата за жените била за околу 20 отсто помала од таа на мажите. Но, сега приходите на Германците се очекува да паднат, а тоа ќе влијае на пензиите, чиј раст зависи од растот на бруто-платите.

Во секторите банкарство и осигурување, информатика и комуникации, енергија, просечната месечна плата е во опсег од 5.137 евра – бруто 5.393 евра. Повеќе заработуваат вработените во производството на нафта и сродните активности, каде просечните плати се дури и помеѓу 6.000 и 7.000 евра.

Приходите се многу пониски во хотелската индустрија, каде просечно се заработуваат 2,451 евра бруто месечно. Оние што се занимаваат со посредување при вработување заработува просечно 2.460 евра бруто.

Можеби ќе ве интересира

Рокот за поднесување на образецот ДДВ-04 е продолжен за четири дена

Рокот за поднесување на образецот ДДВ-04 е продолжен за четири дена

ДАЛИ НЕ Е МОРАЛЕН ХАЗАРД ОБЕШТЕТУВАЊЕТО ЗА ГЛОБАЛ - штедачите од Еуростандард со прашање до власта

ДАЛИ НЕ Е МОРАЛЕН ХАЗАРД ОБЕШТЕТУВАЊЕТО ЗА ГЛОБАЛ - штедачите од Еуростандард со прашање до власта

Паричната помош од 6.000 денари ќе стигне до уште 24 илјади граѓани - Законот за продолжување на рокот стигна во Собрание

Паричната помош од 6.000 денари ќе стигне до уште 24 илјади граѓани - Законот за продолжување на рокот стигна во Собрание

Глобалниот пазар е во рана фаза на закрепнување: Извештај на ВФП Фонд менаџмент

Глобалниот пазар е во рана фаза на закрепнување: Извештај на ВФП Фонд менаџмент

Трпески: Финансиските друштва полека стануваат „играч“ на финансискиот пазар

Трпески: Финансиските друштва полека стануваат „играч“ на финансискиот пазар

Извинете, ама треба да имате и „ментална подготовка“ за да купите биткоин

Извинете, ама треба да имате и „ментална подготовка“ за да купите биткоин

Шпаркасе ќе им плати на акционерите во Охридска банка по 5.577 денари за акција: НО ја одобри спогодбата

Шпаркасе ќе им плати на акционерите во Охридска банка по 5.577 денари за акција: НО ја одобри спогодбата

Генерали Инвестментс ја зајакна позицијата на пазарот: Заврши спојувањето на Илирика Фунд Менаџмент

Генерали Инвестментс ја зајакна позицијата на пазарот: Заврши спојувањето на Илирика Фунд Менаџмент

По објавата за преземање: Берза го стави Скопски пазар на листа на набљудување

По објавата за преземање: Берза го стави Скопски пазар на листа на набљудување