07 Јули, 2020
0.0423

ПЛАТИ ВО ГЕРМАНИЈА: Лекарите се на врвот

Објавено во: Економија 24 Мај, 2020

Во Германија лекар заработува и до 10.000 евра месечно. 

Лани просечниот месечен приход по граѓанин во земјата изнесувал 3994 евра бруто. Оваа сума е без да се одземат даноците, здравствено осигурување, осигурување од невработеност, социјален данок. 

Во 2010 година, просечниот месечен бруто приход на еден Германец бил нешто повеќе од 3.200 евра.

Лани просечната заработка на еден германски граѓанин изнесувала 3.994 евра бруто.

Сепак, поради коронавирусот и пандемијата, Германија е во длабока рецесија, 

Се соочува со криза каква немало 40 години. 

Пандемијата ќе ја зголеми невработеноста. 

Можеби ќе ве интересира

БЕРБА ПОД МАСКИ: Овоштарите се плашат дека нема да можат да најдат сезонци

БЕРБА ПОД МАСКИ: Овоштарите се плашат дека нема да можат да најдат сезонци

Macedonia Timeless укинато уште пред три години, за ребрендирањето ќе се чека нов владин мандат

Macedonia Timeless укинато уште пред три години, за ребрендирањето ќе се чека нов владин мандат

Забавени се нарачките за германските фабрики

Забавени се нарачките за германските фабрики

СЕВЕРНА И ЈУЖНА АМЕРИКА ЌЕ БИДАТ НАЈПОГОДЕНИ: Пандемијата ќе „скрати“ 400 милиони работни места

СЕВЕРНА И ЈУЖНА АМЕРИКА ЌЕ БИДАТ НАЈПОГОДЕНИ: Пандемијата ќе „скрати“ 400 милиони работни места

Скокнаа цените на угостителските услуги, но има еден исклучок

Скокнаа цените на угостителските услуги, но има еден исклучок

ЗАКАНА ЗА ЕКОНОМИЈАТА: Германија ќе достигне невработеност од 10 отсто?

ЗАКАНА ЗА ЕКОНОМИЈАТА: Германија ќе достигне невработеност од 10 отсто?

Чудно толкување на Град Скопје: Нема илјада евра субвенција за инвертер ако си се греел претходно на струја

Чудно толкување на Град Скопје: Нема илјада евра субвенција за инвертер ако си се греел претходно на струја

Сугарески: Тоа што го мислам за Охрид, го мислам и за Струга

Сугарески: Тоа што го мислам за Охрид, го мислам и за Струга

Дел од граѓаните уште немаат одговори на приговорите, од Финансии уверуваат - сите што заслужуваат, картичката ќе ја добијат до 18 јули

Дел од граѓаните уште немаат одговори на приговорите, од Финансии уверуваат - сите што заслужуваат, картичката ќе ја добијат до 18 јули