20 Октомври, 2019
0.0205

Патот Штип – Радовиш по 4 децении дочека нов асфалт

Објавено во: Економија 18 Јуни, 2019

По скоро 40 години патот Штип – Радовиш ќе се покрие со нов асфалт.

До крајот на летово се очекува да заврши реконструкцијата на тој пат која чини 2.400.000 евра.

Во тек е рехабилитација на над 400 километри од регионалните и магистрални патишта, а преку 100 милиони евра капитални инвестиции се во тек во Југоистокот.

Реконструкцијата ќе чини 2.400.000 евра, а треба да заврши до Август, кога и фирмата Штрабаг треба да го стави и првиот слој на асфалт на новиот ексресен пат Штип-Радовиш.

Експресниот пат Штип-Радовиш го прави фирмата Штрабаг а рехабилитација се прави и на патот Штип - Кочани.


Можеби ќе ве интересира

120 милиони долари од Светска банка за инфраструктура, енергетска ефикасност и модернизација на пензискиот и земјоделскиот сектор

120 милиони долари од Светска банка за инфраструктура, енергетска ефикасност и модернизација на пензискиот и земјоделскиот сектор

Нина Ангеловска: Ребалансот на буџетот не беше поради недостиг на приходи

Нина Ангеловска: Ребалансот на буџетот не беше поради недостиг на приходи

КХВ потврди: Берзата не ги објави податоците навреме

КХВ потврди: Берзата не ги објави податоците навреме

Ќе има нов тендер за Скопје - Блаце: Прескапа понуда за 2 километри автопат

Ќе има нов тендер за Скопје - Блаце: Прескапа понуда за 2 километри автопат

НОВА ТРГОВСКА ОФАНЗИВА НА ТРАМП: Воведени царини на производи, ЕУ ќе возврати

НОВА ТРГОВСКА ОФАНЗИВА НА ТРАМП: Воведени царини на производи, ЕУ ќе возврати

Анѓушев: Прашањето за „бројчаникот“ не треба да биде на моја адреса

Анѓушев: Прашањето за „бројчаникот“ не треба да биде на моја адреса

„Фактор“ изнесува факти, Штериев промовира инсинуации

„Фактор“ изнесува факти, Штериев промовира инсинуации

ЗНМ реагира до Берзата: Недозволиво е да се етикетира медиум

ЗНМ реагира до Берзата: Недозволиво е да се етикетира медиум

AМПЕВА ЗА МИНИМАЛЕЦОТ: Тоа ќе биде чист популизам ако дел од платата се враќа кај работодавецот

AМПЕВА ЗА МИНИМАЛЕЦОТ: Тоа ќе биде чист популизам ако дел од платата се враќа кај работодавецот