12 Ноември, 2019
0.0170

Оваа сорта пиперки се продава за 23.000 евра по килограм

Објавено во: Агробизнис 19 Октомври, 2019

Пиперката од сортата „Чарапита“ која потекнува од северниот дел на Перу е многу скапа и ја има само во луксузни ресторани. За да вирее потребна е тропска клима и затоа многумина кои се обиделе да ја произведуваат не успеале.

Се карактеризира со минијатурен изглед и интензивен лут вкус. Лута е и цената од 23.000 евра е за еден килограм, па затоа може да се најде на менито на најлуксузните ресторани.

Можеби ќе ве интересира

Со изградбата на системот „Равен- Речица“ ќе се обезбеди квалитетно наводнување

Со изградбата на системот „Равен- Речица“ ќе се обезбеди квалитетно наводнување

Собранието ги усвои измените на Законот за вино, се олеснуваат условите за производство на вино во малите семејни винарии

Собранието ги усвои измените на Законот за вино, се олеснуваат условите за производство на вино во малите семејни винарии

ЛЕК ИЛИ ХРАНА: Станува ли медот луксуз за граѓаните?

ЛЕК ИЛИ ХРАНА: Станува ли медот луксуз за граѓаните?