21 Април, 2018
0.1403

Од оваа работа годишно може да се заработат по 40.000 евра

Објавено во: Финансии, Агробизнис 30 Декември, 2017

Вино од еден хектар површина може да донесе заработка од 30.000 до 40.000 евра. 

За да некој се занимава со оваа гранка, потребни му се од 3 до 5 хектари земјиште. 

Но, иако приходите се добри, сепак и вложувањата на почеток се големи. 

За подигање насади се потребни околу 10.000 евра по хектар, велат винарите. 

Од еден хектар се добиваат по 4000 шишиња вино. 

Со пет или шест хектари под винова лоза може пристојно да се живее. 

Можеби ќе ве интересира

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

За десетина дена првиот повик за 50-те милиони евра за мали и средни претпријатија

Се здружија 15 банки од Македонија

Се здружија 15 банки од Македонија

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Тевдовски и Богов во Вашингтон

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Јадранот за летување поскап од Шпанија, Малта и Грција?

Популарниот Netflix нуди работа од соништата: Да гледате серии и да бидете платени за тоа

Популарниот Netflix нуди работа од соништата: Да гледате серии и да бидете платени за тоа

Германски аеродром бара работници

Германски аеродром бара работници

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Кога ќе стартува и како ќе се вика порталот на кој ќе се гледа како се трошат јавните пари

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Атрактивни слободни места во две банки - Еве каде да аплицирате

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината

Финансии им одговори на обложувалниците: Мора да го заштитиме општеството и младината