03 Април, 2020
0.0246

Нов станбен кредит од Халкбанк – најниска каматна стапка од само 3.2% фиксна 10 години

Објавено во: Мои пари 26 Февруари, 2020

За да одговори на зголемените барања на граѓаните за обезбедување сопствен дом или паметно вложување на своите средства, Халкбанк креираше нов производ - Станбен кредит со животно осигурување што нуди во моментов најповолни услови на пазарот – фиксна каматна стапка од 3,2 односно 3,3%, во зависност од производот, за период од 10 години.

Новиот производ наменет за физички лица кои се во редовен работен однос и пензионери, може да се користи за купување стан, куќа или деловен простор, како и за рефинансирање изложеност во други банки по основ на станбен кредит. Временскиот рок на отплата е до 30 години и за новиот производ е ниска стапката на вкупни трошоци, а дополнително нема трошоци за проценка и за одобрување, како ни надомест за ликвидација на кредитот од сопствени средства. Кредитот е со намалено учество од 10%, а за овој производ банката нуди и големи олеснувања во обезбедувањето.

Станбениот кредит со животно осигурување на Халкбанк е обезбеден со полиса за животно осигурување со што се овозможува заштита на имотот од последица на несреќен случај, сигурност во отплатата и заштита на целото семејство. Халкбанк е лиценциран застапник за продавање на полиси за животно осигурување од Кроациа Осигурување – Живот АД Скопје, а полисата се плаќа еднократно пред исплата на одобрените средства.

„Во барање нов стан клучна улога имаат два фактори – дали ви се допаѓа како изгледа некој стан, неговата локација и секако буџетот, односно како да се обезбедат потребните средства за негово купување. Токму затоа, во време кога расте интересот на граѓаните за решавање на едно од најважните животни прашања – обезбедување сопствен дом, ние во Халкбанк решивме да понудиме станбен кредит со најповолни услови на пазарот – со ниска каматна стапка од 3,2% фиксна за период од 10 години. Со новиот производ веруваме дека граѓаните добиваат можност да го купат она што најмногу им се допаѓа по најповолни услови, вели Омер Абдиу, од дирекцијата за односи со јавност во Халкбанк АД Скопје.

Максималниот износ за новиот кредитен производ е 200.000 евра, а клиентите добиваат можност и за грејс период од 12 месеци.

За сите заинтересирани кои купуваат недвижност во тек на градба, Халкбанк има развиена соработка со бројни, реномирани градежни компании од земјава.


Можеби ќе ве интересира

Проф.д-р Нано Ружин на тема: ,,Што после коронавирусот?”

Проф.д-р Нано Ружин на тема: ,,Што после коронавирусот?”

Дефектот во Студеничани е саниран

Дефектот во Студеничани е саниран

Евент индустријата бара итни мерки од Владата

Евент индустријата бара итни мерки од Владата

Битолска млекара предвреме плати 15 милиони денари данок на добивка и донираше за битолската болница

Битолска млекара предвреме плати 15 милиони денари данок на добивка и донираше за битолската болница

Директорите на СН Осигурителен брокер одржаа предавање за студентите на Економски факултет

Директорите на СН Осигурителен брокер одржаа предавање за студентите на Економски факултет

Менаџментот на ТКП донесе одлука за солидарност, менаџерите ќе примаат минимална плата, a разликата ќе ја донираат во фондот за солидарност COVID-19

Менаџментот на ТКП донесе одлука за солидарност, менаџерите ќе примаат минимална плата, a разликата ќе ја донираат во фондот за солидарност COVID-19

ЈП Водовод и канализација - Скопје со поддршка на децата и младите од СОС Детско село

ЈП Водовод и канализација - Скопје со поддршка на децата и младите од СОС Детско село

Саниран дефектот на улицата Тодор Александров

Саниран дефектот на улицата Тодор Александров

MOZZART со донација од 10.000 евра за Општата болница во Куманово

MOZZART со донација од 10.000 евра за Општата болница во Куманово