13 Јули, 2020
0.0279

НОВ БИЗНИС: 6.000 граѓани се занимаваат со ова

Објавено во: Агробизнис 24 Мај, 2019

Во Србија пазарот за органска храна брзо се развива, и повеќе од 6.000 луѓе се занимаваат со оваа работа. 

Светскиот пазар на органска храна вреди 90 милијарди долари, а европското 37 милијарди долари. 

Истражувањата покажале дека органските млечни производи го намалуваат ризикот од појава на астма и алергиски реакции кај деца помали од 2 години.