29 Септември, 2023
0.0247

„МЕНАЏЕРИ СО ПСИХОПАТСКИ СКЛОНОСТИ“: Глигорова за минималната плата и нејзиното наводно покачување

Објавено во: Финансии 23 Мај, 2023

Добивај вести на Viber

Активистката за човекови права, Ана Глигорова, го искажа своето мислење околу минималната плата и додавањето ставки со покачена плата, за кои работниците мислат дека всушност се дел од платата на која се пријавени.

„Народов работи за минимална плата од 20.175 денари, пред два месеца за 18 000 ден, а газдите и менаџерите психопатски си играат со луѓето како со кукли. Додаваат ставка стимул на пример од 5000 ден., па човекот мисли дека е осигурен на 25 000 ден. Некои пак ако имаат извршител, додаваат на сумата уште неколку илјади заокружено за да го исплаќаат виртуелниот долг. Знаеате ли колку сиромашни пензионери ќе бидат сите кои сега имаат 45, 50, 55 години? Ќе умираат без лекарства, во темнина, со измислени долгови, додека најголемиот од најголемите предатори - државата им дозволила на фирмите да ги пријавуваат работниците на минималец. Нема никакви инспекции, нема ништо човечко, освен менаџери со психопатски сколоности.“, напиша таа на Фејсбук.


Можеби ќе ве интересира

ИЗМАМЕНИ ВРАБОТЕНИТЕ ВО ДОРМЕО: Останаа без работа, а немаат ни плата, се активираат и синдикатите во Србија

ИЗМАМЕНИ ВРАБОТЕНИТЕ ВО ДОРМЕО: Останаа без работа, а немаат ни плата, се активираат и синдикатите во Србија

ПОМАЛКУ ПАРИ ЗА ВЛАДАТА И СОБРАНИЕТО: Прераспределбата на средствата од буџетот пред Комисијата за финансирање и буџет, еве каде се кратат средства

ПОМАЛКУ ПАРИ ЗА ВЛАДАТА И СОБРАНИЕТО: Прераспределбата на средствата од буџетот пред Комисијата за финансирање и буџет, еве каде се кратат средства

ЛИЧНИ ПРИЧИНИ, ЗГОЛЕМЕНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБВРСКИ ВО ДРУГИТЕ АНГАЖМАНИ - Миле Зечевиќ поднел оставка од функцијата член на Надзорен одбор во Стопанска банка Битола

ЛИЧНИ ПРИЧИНИ, ЗГОЛЕМЕНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБВРСКИ ВО ДРУГИТЕ АНГАЖМАНИ - Миле Зечевиќ поднел оставка од функцијата член на Надзорен одбор во Стопанска банка Битола

РУСИЈА СЕГА ГИ ДРЖИ КОНЦИТЕ: Купија ланец трговски центри

РУСИЈА СЕГА ГИ ДРЖИ КОНЦИТЕ: Купија ланец трговски центри

НОВО од Комерцијална банка - Пакет бесплатни производи и дигитални услуги за млади без плата

НОВО од Комерцијална банка - Пакет бесплатни производи и дигитални услуги за млади без плата

ШТО СЕ СЛУЧУВА СО РУСКАТА РУБЉА? Министерството за економија ги соопшти деталите

ШТО СЕ СЛУЧУВА СО РУСКАТА РУБЉА? Министерството за економија ги соопшти деталите

ИМА ЛИ ВРСКА СО НАЈАВАТА ЗА ПРИСОЕДИНУВАЊЕ, ИЛИ НЕ - во блок трансакции купени поситни проценти акции на Стопанска банка Битола

ИМА ЛИ ВРСКА СО НАЈАВАТА ЗА ПРИСОЕДИНУВАЊЕ, ИЛИ НЕ - во блок трансакции купени поситни проценти акции на Стопанска банка Битола

КАКО ЖИВЕАТ МАКЕДОНЦИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА? Заработуваат и до 3.500 евра месечно, киријата им пречи, зборуваат само за пензија, не жалат пари и не планираат да се вратат

КАКО ЖИВЕАТ МАКЕДОНЦИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА? Заработуваат и до 3.500 евра месечно, киријата им пречи, зборуваат само за пензија, не жалат пари и не планираат да се вратат

„КАКО ГРЦИТЕ ЌЕ ПЕЧАЛАТ НА НАШАТА ВОДА И НАШАТА ГЛУПОСТ“: Професорот Трајковски од Техничкиот факултет во Битола со анализа

„КАКО ГРЦИТЕ ЌЕ ПЕЧАЛАТ НА НАШАТА ВОДА И НАШАТА ГЛУПОСТ“: Професорот Трајковски од Техничкиот факултет во Битола со анализа