13 Јуни, 2024
0.0243

ЛИЧНИ ПРИЧИНИ, ЗГОЛЕМЕНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБВРСКИ ВО ДРУГИТЕ АНГАЖМАНИ - Миле Зечевиќ поднел оставка од функцијата член на Надзорен одбор во Стопанска банка Битола

Објавено во: Финансии 29 Септември, 2023

Добивај вести на Viber

Стопанска банка Битола преку Берзата извести дека членот на Надзорниот одбор, Миле Зечевиќ, до Собранието на акционери на Стопанска банка Битола поднел оставка од функцијата независен член на Надзорниот одбор на Банката.

Тоа се случило пред околу еден месец, односно на крајот на август оваа година. 

„Согласно член 364 од Законот за трговските друштва, по поднесената оставка не се одлучува за нејзино прифаќање. Се смета дека на членот на Надзорниот одбор му престанал мандатот со денот на поднесувањето на известувањето за оставката, во писмена форма, освен ако во известувањето не е наведен некој друг датум“, соопштиле од банката. 

Инаку, како што наведуваат оттаму, во поднесената оставка Миле Зечевиќ има наведено дека неа ја дава од лични причини, заради зголемени професионални обврски во останатите работни ангажмани и истата стапува во сила со денот на комплетирање на составот на Надзорниот одбор. 

Миле Зечевиќ е генерален секретар на владејачката партија СДСМ.

Инаку, сега Собранието на акционери на Стопанска банка а.д. Битола треба да донесе одлука за именување еден член на Надзорниот одбор на банката како независен член.

Собранието на акционери на Стопанска банка Битола ќе се одржи на крајот на октомври оваа година, а на него ќе се предложи нов член на Надзорниот одбор на банката, кој ќе има мандат од 4 години. 

Засега не е познато кој ќе биде нов член на Надзорниот одбор. 

Н.Н.Ф.

Можеби ќе ве интересира

КБ Публикум инвест станува КБ ИНВЕСТ, со доминантна сопственост на Комерцијална банка

КБ Публикум инвест станува КБ ИНВЕСТ, со доминантна сопственост на Комерцијална банка

МУ ПАДНАА АКЦИИТЕ НА ТРАМП: И тоа за 20 проценти откако беше прогласен за виновен

МУ ПАДНАА АКЦИИТЕ НА ТРАМП: И тоа за 20 проценти откако беше прогласен за виновен

МИЛИЈАРДИ СЕ ВО ПРАШАЊЕ: Кои репрезентации вредат најмногу на ЕП 2024?

МИЛИЈАРДИ СЕ ВО ПРАШАЊЕ: Кои репрезентации вредат најмногу на ЕП 2024?

ЕВЕ КОЛКУ ПЕНЗИОНЕРИ ДОБИВААТ НАЈВИСОКА ПЕНЗИЈА ВО МАКЕДОНИЈА – исчезнуваат воените и земјоделските пензионери

ЕВЕ КОЛКУ ПЕНЗИОНЕРИ ДОБИВААТ НАЈВИСОКА ПЕНЗИЈА ВО МАКЕДОНИЈА – исчезнуваат воените и земјоделските пензионери

КОЛКУ ЧИНИ АЈВАРОТ НА ЗАЕВ- МАМАС ВО АВСТРАЛИЈА? Луѓето во шок, цената воопшто не е ниска

КОЛКУ ЧИНИ АЈВАРОТ НА ЗАЕВ- МАМАС ВО АВСТРАЛИЈА? Луѓето во шок, цената воопшто не е ниска

БРАНКО ГРЕГАНОВИЌ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛ НА УО НА НЛБ БАНКА - ќе ја врши функцијата до добивањето согласност на Тони Стојановски

БРАНКО ГРЕГАНОВИЌ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛ НА УО НА НЛБ БАНКА - ќе ја врши функцијата до добивањето согласност на Тони Стојановски

ОФИЦИЈАЛНО: ТОНИ СТОЈАНОВСКИ ЌЕ БИДЕ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА УО НА НЛБ БАНКА - еден од најголемите банкарски трансфери во последниве години

ОФИЦИЈАЛНО: ТОНИ СТОЈАНОВСКИ ЌЕ БИДЕ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА УО НА НЛБ БАНКА - еден од најголемите банкарски трансфери во последниве години

ИЗБОРИТЕ ГО ПОТОНАА ЕВРОТО - оваа валута е на најниско ниво по долг период

ИЗБОРИТЕ ГО ПОТОНАА ЕВРОТО - оваа валута е на најниско ниво по долг период

ГИ ИМАМЕ МНОГУ СО НАД ПОЛОВИНА МИЛИЈАРДА ЕВРА, А НЕКОИ БЛИЖАТ И ДО ЕДНА - еве колкава вредност достигнаа моќните македонски бизнис „капиталци“

ГИ ИМАМЕ МНОГУ СО НАД ПОЛОВИНА МИЛИЈАРДА ЕВРА, А НЕКОИ БЛИЖАТ И ДО ЕДНА - еве колкава вредност достигнаа моќните македонски бизнис „капиталци“