01 Октомври, 2023
0.0226

Лекувањето во приватните здравствени установи може да е брзо, без да се изложуваме на високи трошоци

Објавено во: Мои пари 26 Мај, 2023

Добивај вести на Viber

Дали сте се нашле во ситуација Вие или некој ваш близок ненадејно да се најде во лоша здравствена состојба и да треба брзо да се направи медицинска интервенција. Ги разгледувате опциите, а препораките се за некоја од реномираните приватни здравствени институции. И тука немате дилеми, државното здравство не е опција, но кога ќе се јавите во некоја од нив ве дочекува ценовен шок. Не секој може да си дозволи лекување во приватните здравствени институции.

Но, се може да биде поинаку доколку навреме ги планираме работите, и секако ако ги имаме вистинските информации. Има решение? Со издвојување на мал износ на средства на годишно ниво за соодветен пакет за индивидуално и семејно здравствено осигурување од Кроација осигурување, можеме да си обезбедиме квалитетна здравствена заштита кога ќе имаме потреба од неа. Си обезбедуваме сигурност за здравјето, а притоа заштедуваме и време и средства.

Животот е многу поубав и полесен кога ги планираме работите.

А кога си обезбедуваме квалитетна здравствена заштита го продолжуваме и просечниот животен век. Несомнено долговечноста е поврзана со навремената и квалитетна здравствена заштита. Секако тука се и начинот на исхрана, и животниот стил.

Несомнен факт е дека просечниот животен век расте последниве 30-тина години ! Тоа варира од земја со земја, зависно од животниот стандард и колку се користат квалитетни здравствени услуги. Сите анализи, согледувања водат кон заклучок дека квалитетниот и долговечен живот несомнено најмногу зависи од квалитетните здравствени услуги. Токму затоа она што го нуди Кроација со пакетот на здравствено осигурување, дава сигурност. Пакетите CROCARE овозможуваат добивање здравствени услуги целосно ослободени од несаканите трошоците во приватните здравствени институции. Пронајдете го соодветниот пакет на https://web.crosig.mk/  или јавете се во контакт-центарот на 15599.  Лекувањето во приватните здравствени установи може да е брзо,  без да се  изложувате на високи трошоци.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Ангел Анѓушев на Бизнис форум во Тирана: На компаниите од регионот им треба државна поддршка за технолошки напредок и јавни набавки кои се транспарентни и конкурентни

Ангел Анѓушев на Бизнис форум во Тирана: На компаниите од регионот им треба државна поддршка за технолошки напредок и јавни набавки кои се транспарентни и конкурентни

Заборски и Стојановиќ од „Макпетрол“ ќе се борат за бронза на светската карате лига

Заборски и Стојановиќ од „Макпетрол“ ќе се борат за бронза на светската карате лига

Нашата Камка Тоциновски во нова серија на Телеком Србија, уникатниот драмски трилер „Посета“

Нашата Камка Тоциновски во нова серија на Телеком Србија, уникатниот драмски трилер „Посета“

За помалку од еден час закажани и направени над 300 бесплатни кардио прегледи од Клиника Жан Митрев

За помалку од еден час закажани и направени над 300 бесплатни кардио прегледи од Клиника Жан Митрев

ФЕРО ИНВЕСТ ПОЧНА ДА ПРОИЗВЕДУВА ТРАФОСТАНИЦИ ЗА ЕЛЕКТРАНИ ОД ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ

ФЕРО ИНВЕСТ ПОЧНА ДА ПРОИЗВЕДУВА ТРАФОСТАНИЦИ ЗА ЕЛЕКТРАНИ ОД ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ

Бектеши во посета на млечната индустрија: Бимилк е една од општествено одговорните компании која ги намали цените и пред одлуката на Владата

Бектеши во посета на млечната индустрија: Бимилк е една од општествено одговорните компании која ги намали цените и пред одлуката на Владата

ЕДС Инфо поинт: Просечната цена на струјата на HUPX берзата денескa изнесува 105,85 евра за мегават час, на МЕМО 108,03 евра за мегават час

ЕДС Инфо поинт: Просечната цена на струјата на HUPX берзата денескa изнесува 105,85 евра за мегават час, на МЕМО 108,03 евра за мегават час

Водиме грижа максимално и навремено да ги задоволиме потребите на сите потрошувачи

Водиме грижа максимално и навремено да ги задоволиме потребите на сите потрошувачи

Шахистите на „Алкалоид“ петти во светот, сребрен медал за Недев на втората табла

Шахистите на „Алкалоид“ петти во светот, сребрен медал за Недев на втората табла