29 Ноември, 2020
0.0206

Кавадарци се задолжува кај домашна деловна банка за изградба на градскиот пазар

Објавено во: Економија 24 Октомври, 2020

Владата на последната седница даде дозволаОпштина Кавадарци да се задолжи кај Комерцијална Банка  со долгорочен кредит во износ од 118.000.000 денари, со намена за финансирање на проектот: "Изградба на градски пазар со подземен паркинг".

Променливата каматна стапка ќе се пресметува како збир од референтната каматна стапка и каматна маржа од 0,97 процентни поени на годишно ниво, но не помалку од 2,50 проценти годишно. Рокот на oтплата е 144 месеци со вклучен грејс период од 24 месеци.

Град Скопје за прв пат во историјата минатиот месец се задолжи кај домашна деловна банка. Владата му одобри да побара долгорочен кредит кај Комерцијална банка во износ од 766 милиони денари. 

Општина Центар до сега се има задолжено со околу 7,5 милиони евра кај Комерцијална банка и тоа со 4.826.000 во 2016 и 2.960.800 евра во 2013. Со овој првиот е изградено училиштето „Киро Глигоров“ во Капиштец, а со вториот, иако во спорни околности, се гради катната гаража кај поранешна НИП „Нова Македонија“.

Од 2014 клиент кај Комерцијална банка е и Општина Карпош со долгорочен кредит во износ од 160.000.000 денари, како и Гостивар со 382 илјади евра.Можеби ќе ве интересира

Хари Локвенец како нов директор на МЖ Инфраструктура: Нема притисоци, до 2025 ќе биде готова железницата до Бугарија

Хари Локвенец како нов директор на МЖ Инфраструктура: Нема притисоци, до 2025 ќе биде готова железницата до Бугарија

Турски инвеститор не сака да продолжи да гради брана во Македонија, бара да му се платат 4 милиони евра

Турски инвеститор не сака да продолжи да гради брана во Македонија, бара да му се платат 4 милиони евра

Рафајловски: Зголемувањето на данокот за куќа и стан во кој не се живее е популистичка мерка

Рафајловски: Зголемувањето на данокот за куќа и стан во кој не се живее е популистичка мерка

Нема да има изедначување, жените сепак во пензија ќе одат на 62 години

Нема да има изедначување, жените сепак во пензија ќе одат на 62 години

Шахпаска: Голем број на млади се пријавија за финансиска поддршка, затоа невработеноста многу се зголеми

Шахпаска: Голем број на млади се пријавија за финансиска поддршка, затоа невработеноста многу се зголеми

Танасоски: Регистрација на возила со странски таблички само доколку се исполнети условите

Танасоски: Регистрација на возила со странски таблички само доколку се исполнети условите

Димитар Ковачевски: Наскоро 6.000 денари на сметките на ранливите категории граѓани

Димитар Ковачевски: Наскоро 6.000 денари на сметките на ранливите категории граѓани

Кирил Лазаров: Во иднина да се проектира и автопатско решение кон Бугарија

Кирил Лазаров: Во иднина да се проектира и автопатско решение кон Бугарија

Одлука на грчката влада: ПЦР-тестовите не смеат да бидат поскапи од 40 евра

Одлука на грчката влада: ПЦР-тестовите не смеат да бидат поскапи од 40 евра