23 Јули, 2024
0.0246

ИМЕНУВАНИ НОВИ ЧЛЕНОВИ НА НАДЗОРНИОТ ОДБОР НА СТОПАНСКА БАНКА СКОПЈЕ - Доима, Тагарис, Толиа и Карандреас се директори во Националната банка на Грција

Објавено во: Финансии 13 Јуни, 2024

Добивај вести на Viber

Стопанска банка Скопје ќе има нов Надзорен одбор. Овој висок орган на банката донел одлука на 16 јули да се одржи Собрание на акционери, а на него ќе се носат одлуки за именување на четири нови членови на Надзорниот одбор. 

Станува збор за Димитра Доима, Георгиос Тагарис, Јиули Толиа, Панајотис Карандреас.

Се повикуваат акционерите на банката да го пријават своето учество на седницата на Собранието, стои меѓу другото во објавата од банката до берзата.

Димитра Доима е заменик генерален директор за финансиско планирање и управување со перформансите на Национална банка на Грција. 

Нејзиниот мандат, како и на другите членови на Надзорниот одбор ќе биде четири години. 

Одлуките за нивното именување, пакј, ќе стапат на сила на денот на добивањето на согласност за именување на член на надзорен одбор од Гувернерот на Народна банка на Република Северна Македонија.

Георгиос Тагарис, пак, е Заменик Генерален Директор за Управување со финансиски ризици на Национална банка на Грција.

Јиули Толиа, пак, е Директорка на Канцеларијата за проектен менаџмент на ИТ и ИТ менаџмент, додека, пак, Панајотис Карандреас, е Директор на Сектор за меѓународни активности на Национална банка на Грција.

Н.Н.Ф.

Можеби ќе ве интересира

ОБРАЗОВАНИЕ И УМЕТНОСТ СО НАЈГОЛЕМ РАСТ НА ПЛАТАТА - просекот надминува 40 илјади денари

ОБРАЗОВАНИЕ И УМЕТНОСТ СО НАЈГОЛЕМ РАСТ НА ПЛАТАТА - просекот надминува 40 илјади денари

ДУРИ 45 ГОДИНИ СТАЖ ЗА ПЕНЗИЈА ОД САМО 1.200 ЕВРА: Зошто пензиите се ниски во Германија?

ДУРИ 45 ГОДИНИ СТАЖ ЗА ПЕНЗИЈА ОД САМО 1.200 ЕВРА: Зошто пензиите се ниски во Германија?

ДОНЕСУВААТ ДОБРА ЗАРАБОТКА: Кои се најпопуларните сезонски работни места?

ДОНЕСУВААТ ДОБРА ЗАРАБОТКА: Кои се најпопуларните сезонски работни места?

КОЛКУ Е БОГАТА КАМАЛА ХАРИС, НОВАТА КАНДИДАТКА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА САД? „Има многу пари, но можеше да биде уште побогата доколку попаметно инвестираше“

КОЛКУ Е БОГАТА КАМАЛА ХАРИС, НОВАТА КАНДИДАТКА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА САД? „Има многу пари, но можеше да биде уште побогата доколку попаметно инвестираше“

СЕ ОГЛАСИ НЛБ ЗА КРЕВАЊЕТО НА ПОНУДАТА ЗА АКВИЗИЦИЈА НА АДИКО БАНКА - влезот на хрватскиот пазар би бил корисен за клиентите

СЕ ОГЛАСИ НЛБ ЗА КРЕВАЊЕТО НА ПОНУДАТА ЗА АКВИЗИЦИЈА НА АДИКО БАНКА - влезот на хрватскиот пазар би бил корисен за клиентите

Димитриеска Кочоска најавува одземање на лиценца за приредување игри на среќа на две друштва, еве што кажа за штетите врз буџетот

Димитриеска Кочоска најавува одземање на лиценца за приредување игри на среќа на две друштва, еве што кажа за штетите врз буџетот

КОЛКУ ЧИНИ ОДМОРОТ ВО ЗЕМЈИТЕ КАДЕ МАКЕДОНЦИТЕ НАЈЧЕСТО ОДАТ? Албанија е најевтина

КОЛКУ ЧИНИ ОДМОРОТ ВО ЗЕМЈИТЕ КАДЕ МАКЕДОНЦИТЕ НАЈЧЕСТО ОДАТ? Албанија е најевтина

ЗА ОСТАВЕН ПЕШКИР НА ПЛАЖА, КАЗНИТЕ СЕ ПРЕСОЛЕНИ: Еве каде во околината ова се казнува

ЗА ОСТАВЕН ПЕШКИР НА ПЛАЖА, КАЗНИТЕ СЕ ПРЕСОЛЕНИ: Еве каде во околината ова се казнува

УЈП најави исплата на повратот на ДДВ, но и инспекциска контрола кај дел од даночните обврзници

УЈП најави исплата на повратот на ДДВ, но и инспекциска контрола кај дел од даночните обврзници