27 Септември, 2020
0.0174

Халкбанк со ваучери за спортска опрема од 5.000 и 3.000 денари за редовните корисници на апликацијата HalkEco

Објавено во: Мои пари 12 Август, 2020

Сите редовни корисници на апликацијата HalkEco на Халкбанк, како и оние што допрва ќе ја симнат и ќе ја користат апликацијата со која банката поттикнува формирање здрави животни навики, можат да освојат ваучер во вредност од 3.000 и 5.000 денари за купување спортска опрема. Ваучер од 5.000 денари може да освојат оние што со пешачење, трчање, возење велосипед или тротинет ќе соберат 1500 HalkCoins, а предвидено е доделување 60 вакви ваучери, додека за собрани 900 HalkCoins ќе се доделат 150 ваучери во вредност од 3.000 денари.

Халкбанк како прва еко банка ја разви мобилната апликација HalkEco што има за цел да ги поттикнува граѓаните на поголема физичка активност, а како одговор на нивната активност банката засадува дрвја. На овој начин, HalkEco поттикнува формирање здрави навики, охрабрува физичка активност и подига еко свест како индивидуална одговорност за животната средина.

„Апликацијата HalkEco стартуваше во октомври минатата година и задоволни сме што ја користат речиси 5.000 корисници кои со своите физички активности секојдневно придонесуваат за намалување на емисијата на CO2 и обезбедуваат нови дрвја. Нашата статистика зборува дека корисниците на апликацијата досега имаат поминато над 306.000 километри во пешачење, трчање, возење велосипед или тротинет. На овој начин, тие ја имаат намалено емисијата на CO2 за 38.391 кг. Со новите категории подароци кои ги воведуваме сакаме да поттикнеме уште поголемо користење на апликацијата бидејќи со тоа заеднички ќе придонесеме за заштита на животната средина“, вели Маја Наумовска, директор за корпоративни комуникации и маркетинг во Халкбанк.

Сите што ја имаат симнато апликацијата, со нејзиното активирање и користење при секоја физичка активност, добиваат HalkCoins. Во текот на работните денови и за време на градскиот метеж, односно од 07:30 до 09:30 и од 15:30 до 17:30, секој километар вреди 2 HalkCoins, за време на викендите 0,5 HalkCoins и останато време носи 1 HalkCoin.

Банката преку вредни подароци и финансиски олеснувања за своите услуги што ги доделува според вредноста на собраните HalkCoins, ги мотивира граѓаните да бидат физички активни, наместо да користат возило или јавен транспорт. Едни од најатрактивните се финансиските  поволности како намалени каматни стапки и надомест за обработка на кредити, бонус поени на кредитни картички, зголемени каматни стапки за депозити, гратис осигурителни полиси, велосипеди, електрични тротинети и ваучери за спортска опрема.

Благодарение на корисниците на апликацијата, Халкбанк веќе засади стотици дрвја во многу училишни дворови низ земјава, а изврши и пошумување на дел од падините околу езерото Младост кај Велес кои минатата година изгореа во пожар.

Можеби ќе ве интересира

Samsung Galaxy Note 20 – Магијата на пенкалцето и големата работна површина

Samsung Galaxy Note 20 – Магијата на пенкалцето и големата работна површина

7 врвни филмски наслови на репертоарот на А1 Drive-in киното

7 врвни филмски наслови на репертоарот на А1 Drive-in киното

Здравјето - клучен темел за достоинствен, среќен и исполнет живот

Здравјето - клучен темел за достоинствен, среќен и исполнет живот

Силк Роуд Банка во понеделник започнува исплатата на пензиите за месец септември

Силк Роуд Банка во понеделник започнува исплатата на пензиите за месец септември

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

Со изедначување на акцизата на екстра лесното гориво доби и животната средина и граѓаните

Со изедначување на акцизата на екстра лесното гориво доби и животната средина и граѓаните

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

Лаци со години играл исти бројки: Семејството Јанковски од Битола добија седумка на Лото 7

Лаци со години играл исти бројки: Семејството Јанковски од Битола добија седумка на Лото 7

Две кампањи на Њу момент во финалето на фестивалот за маркетинг „БалКанс“

Две кампањи на Њу момент во финалето на фестивалот за маркетинг „БалКанс“