25 Април, 2024
0.0232

ГОЛЕМА КАШЛИЦА: Колку е сериозна оваа болест?

Објавено во: Анализа 13 Јануари, 2024

Добивај вести на Viber

Во земјава е регистрирана голема кашлица. Ова е народски наречена „магарешка“ кашлица. Има повеќе стадиуми а во секој стадиум има свои карактериски.

Карактеристични се третиот стадиум и четвртиот стадиум кои може да завршат и со повраќање. Докоторите велат дека најчесто кашлицата се појавува во вечерните часови, а според нив, не е опасна, иако претпазливи треба да бидат малите деца кои не се вакцинирани. единствен начин на заштита е вакцинацијата. 

Најефикасни макролидите. Докторите се децидни дека доколку навремено се открие заразата тогаш не претставува сериозен проблем.