08 Јули, 2020
0.0230

ЕВН волонтeрите го изградија првиот парк за миленичиња во Струмица

Објавено во: Мои пари 18 Ноември, 2019

Група вработени од ЕВН, во градскиот парк на Струмица поставија реквизити наменети за првиот парк за миленичиња во градот. Со ова и официјално се пушти во употреба местото каде што за прв пат, сите љубители на животни ќе може да поминуваат квалитетно време со своите миленичиња. Елементите се направени од дрвени котури и гуми, за чија адаптација волонтерите на КЕЦ Струмица напорно работеа неколку денови.

„ ЕВН Волонтира е проект на ЕВН кој трае повеќе од две години. Спроведени се околу 50 разновидни активности, а денес за прв пат во склоп на програмата се реализираше идеја за градење на парк за миленичиња. Човечки е да се направи добро дело, а од особена важност е да се направи добро дело за оние на кои им е неопходна човечка рака. Се надевам дека овој парк ќе им послужи на миленичињата и на  жителите на Струмица и околината да се забавуваат и да уживаат во секојдневните активности.“ изјави раководителот на Корисничкиот енерго центар на Струмица, г-дин Александар Трлин.

Реализацијата на овој проект беше поддржана и од страна на општината. Градоначалникот на општина Струмица, г-дин Коста Јаневски изрази благодарност до ЕВН.

„Со големо задоволство го поздравувам и поддржувам проектот ,,ЕВН Волонтира" кој на Струмица и подари прекрасно катче за домашните миленици на граѓаните. Нашиот град за прв пат добива ваков парк и имаше потреба од него затоа што голем дел од граѓаните имаат свои домашни миленичиња и убеден сум дека тука заедно ќе поминуваат убави моменти. Истовремено ова значи почисти јавни површини и поголема слобода на движење во градскиот парк за останатите граѓани. Голема благодарност до ЕВН и се надевам дека и други нивни проекти ќе бидат реализирани во нашата Општина за кои секогаш ќе ја имаат нашата поддршка “ изјави Јаневски.

ЕВН Волонтира е програма која започна во јули 2017, а до сега учесто земаа над 500 волонтери. Идејата на програмата е да се направи добро дело за заедницата со ангажирање на личен труд. Пораката која се пренесува со секоја волонтерска акција низ државата, е дека секој од нас може и е способен да создаде поубава средина за живеење.

Можеби ќе ве интересира

СН Осигурителен брокер АД Битола во Центарот за јавно здравје – Битола врачи 22 вредносни ваучери

СН Осигурителен брокер АД Битола во Центарот за јавно здравје – Битола врачи 22 вредносни ваучери

Со ИКТ решенија до креирање на систем што ќе ја надгради општествената одговорност на граѓаните во време на Ковид 19

Со ИКТ решенија до креирање на систем што ќе ја надгради општествената одговорност на граѓаните во време на Ковид 19

Заради заштита на јавното здравје одложена е годинешната манифестација ГАЛИЧКА СВАДБА

Заради заштита на јавното здравје одложена е годинешната манифестација ГАЛИЧКА СВАДБА

К-Поп сензацијата Blackpink го „освои“ TikTok

К-Поп сензацијата Blackpink го „освои“ TikTok

Со ЕМБА програмата на Сити Колеџ, креираме кариерни, космополитски и хумани вредности

Со ЕМБА програмата на Сити Колеџ, креираме кариерни, космополитски и хумани вредности

Остварен голем напредок во целта повеќе од 40 милиони возрасни пушачи да се префрлат на производи без чад до 2025 година

Остварен голем напредок во целта повеќе од 40 милиони возрасни пушачи да се префрлат на производи без чад до 2025 година

Државната изборна комисија со герила акција во Охрид и Струга: Ти си на ред! Гласај безбедно!

Државната изборна комисија со герила акција во Охрид и Струга: Ти си на ред! Гласај безбедно!

Наградна игра за при-пејд корисници на А1 Македонија: Надополни и играј за iPhone SE 20

Наградна игра за при-пејд корисници на А1 Македонија: Надополни и играј за iPhone SE 20

Глобал Фајнанс ја прогласи Халкбанк за „Најдобра банка за работа со население за 2020 година“

Глобал Фајнанс ја прогласи Халкбанк за „Најдобра банка за работа со население за 2020 година“