29 Февруари, 2024
0.0245

ДУРИ 70 ПРОДАВНИЦИ И НАД ТРИ ИЛЈАДИ ВРАБОТЕНИ ВО ЛИДЛ-СРБИЈА: Во Краљево и Златибор се отворија продавници

Објавено во: Финансии, Балкан 07 Декември, 2023

Добивај вести на Viber

По пет години бизнис на Лидл во Србија, Краљево и Златибор денеска ги добиваат своите први продавници на Лидл, а особено ни е драго што овие две места слават мал јубилеј од 70 отворени продавници. Ќе продолжиме да ја шириме мрежата на Лидл и во наредната година, за да бидеме поблиску до потрошувачите во уште повеќе градови низ Србија - изјави Јасмина Шрндиќ, раководител на корпоративни комуникации во Лидл Србија.

Со отворањето на овие две продавници, Лидл Србија обезбеди вработување на околу 60 нови колеги во работниот колектив, кои ќе ги искусат сите поволности што Лидл им ги овозможува на своите вработени. Меѓу најважните се приватното здравствено осигурување под еднакви услови за сите, како и платено за секоја минута работа.

Во изградбата на продавниците учествуваа повеќе од 40 домашни изведувачи, според проектот, кој гарантира градежни решенија според најсовремените принципи на одржлив бизнис, кои ќе овозможат заштеда на енергија за зелена иднина од една страна и лесна ориентација. и транспарентност на полиците за сите потрошувачи, од друга страна.

По повод отворањето на нови продавници во Краљево и Златибор, Lidl Србија традиционално, преку донација на „Baby's Magic Box“ со внимателно одбрани производи за мајки и бебиња, сака да им го олесни почетокот на родителството на сите новопечени мајки во град. Овојпат ќе им дадат поддршка на сите мајки од Општата болница Студеница во Краљево и Здравствениот дом Златибор, ЗЦ Ужице во периодот од 7 до 13 декември.

Лидл годинава го прослави својот петти роденден во Србија и ја завршува годината со 70 продавници во 40 градови и повеќе од 3.300 вработени.

Можеби ќе ве интересира

НАРОДНА БАНКА ПОТТИКНУВА ДОЛГОРОЧНО ШТЕДЕЊЕ - се ослободуваат банките од задолжителна резерва за денарските депозити, еве ги деталите

НАРОДНА БАНКА ПОТТИКНУВА ДОЛГОРОЧНО ШТЕДЕЊЕ - се ослободуваат банките од задолжителна резерва за денарските депозити, еве ги деталите

ОВДЕ СЕ НАЈУБАВИТЕ ПЛАТИ: Но и најмногу се тенчат нервите

ОВДЕ СЕ НАЈУБАВИТЕ ПЛАТИ: Но и најмногу се тенчат нервите

ТТК БАНКА СО ОДЛУКИ ОД КОИ ИМА ЗА СИТЕ - за акционерите дивиденди, за менаџментот и вработените награди, а ќе зајакне и капиталот на банката

ТТК БАНКА СО ОДЛУКИ ОД КОИ ИМА ЗА СИТЕ - за акционерите дивиденди, за менаџментот и вработените награди, а ќе зајакне и капиталот на банката

СВЕТСКИТЕ БЕРЗИ СО ПОДЕМИ И ПАДОВИ - се чека извештајот на ФЕД, паѓаат и цените на нафтата и златото

СВЕТСКИТЕ БЕРЗИ СО ПОДЕМИ И ПАДОВИ - се чека извештајот на ФЕД, паѓаат и цените на нафтата и златото

ПРОФЕСОРИТЕ САШО ЌОСЕВ И ВЛАДИМИР ФИЛИПОВСКИ ДОБИЈА И ТРЕТ МАНДАТ - уште четири години ќе бидат во Надзорен на Стопанска банка Скопје

ПРОФЕСОРИТЕ САШО ЌОСЕВ И ВЛАДИМИР ФИЛИПОВСКИ ДОБИЈА И ТРЕТ МАНДАТ - уште четири години ќе бидат во Надзорен на Стопанска банка Скопје

СТОПАНСКА БАНКА СКОПЈЕ СО ВАЖНА ОДЛУКА - 40 милиони евра нема да одат за дивиденда, туку за развој на банката

СТОПАНСКА БАНКА СКОПЈЕ СО ВАЖНА ОДЛУКА - 40 милиони евра нема да одат за дивиденда, туку за развој на банката

ПРОСЕЧНА ПЛАТА НЕ ЗЕМААТ НИ 50 ОТСТО ОД ВРАБОТЕНИТЕ – недостигот на работници ги зголемува платите, но дали се доволни?

ПРОСЕЧНА ПЛАТА НЕ ЗЕМААТ НИ 50 ОТСТО ОД ВРАБОТЕНИТЕ – недостигот на работници ги зголемува платите, но дали се доволни?

ДИОМИДИС НИКОЛЕТОПУЛОС: НАМАЛУВАЊЕТО НА КАМАТНИТЕ СТАПКИ ЌЕ ПОТТИКНЕ НОВИ ИНВЕСТИЦИИ, еве какви се очекувањaтa на Генералниот директор на Стопанска банка

ДИОМИДИС НИКОЛЕТОПУЛОС: НАМАЛУВАЊЕТО НА КАМАТНИТЕ СТАПКИ ЌЕ ПОТТИКНЕ НОВИ ИНВЕСТИЦИИ, еве какви се очекувањaтa на Генералниот директор на Стопанска банка

ТОЈ Е НАЈБОГАТ АЛБАНЕЦ НА БАЛКАНОТ! Купил вила од 4 милиони евра во Белград, не знае ни колку коли има, а еве како заработува толку пари

ТОЈ Е НАЈБОГАТ АЛБАНЕЦ НА БАЛКАНОТ! Купил вила од 4 милиони евра во Белград, не знае ни колку коли има, а еве како заработува толку пари