21 Април, 2021
0.0203

До каде е изградбата на експресениот пат Штип-Кочани, кај Крупиште

Објавено во: Економија 02 Март, 2021

Со инвестиција од 18,2 милиони евра се гради експресниот пат Штип-Кочани (делница Крупиште – Кочани) а до каде се работите со изградбата денес таму ќе увидуваат првиот човек на транспорт и врски Благој Бочварски и директорот на ЈП за државни патишта Ејуп Рустеми.

Делницата е долга 13,7км а од друга страна целата должина на експресниот пат е 28 километри со инвестиција од 37,3 милиони евра.

Од минатата година веќе се вози по патот од првата фаза односно од Три чешми до Крупиште.

Но, новиот експресен пат во многу ќе им олесни на оние кои патуваат од Кочани, а посебно од Пробиштип за Скопје и обратно кои сега не мораат да влегуваат во Штип и сите добиваат нов современ пат пократок за 10-20 километри.

Можеби ќе ве интересира

ШЕСТИ ПАКЕТ МЕРКИ: Помош за угостители, туристички водичи, естрадни уметници

ШЕСТИ ПАКЕТ МЕРКИ: Помош за угостители, туристички водичи, естрадни уметници

Познато е колку ќе чини шестиот пакет мерки

Познато е колку ќе чини шестиот пакет мерки

Ќе има 50 илјади бесплатни ПЦР тестови за туристите во земјава

Ќе има 50 илјади бесплатни ПЦР тестови за туристите во земјава

Народна банка дозволи: Може да имате странска сметка за да купувате акции во странство

Народна банка дозволи: Може да имате странска сметка за да купувате акции во странство

Преполно пред Министерството за финансии: Угостителите и туристичките работници бараат Владата да го почитува изборниот слоган „Можеме“

Преполно пред Министерството за финансии: Угостителите и туристичките работници бараат Владата да го почитува изборниот слоган „Можеме“

Шокантно откритие на Лукаревска: Мартовска плата не добиле 54.662 работници

Шокантно откритие на Лукаревска: Мартовска плата не добиле 54.662 работници

Брендот Shell отсега достапен во државата

Брендот Shell отсега достапен во државата

Бектеши: Рестораните за свадби можно е да отворат на крајот на мај

Бектеши: Рестораните за свадби можно е да отворат на крајот на мај

РЕКОРДЕН ПАД НА БИТКОИНОТ ЗАБЕЛЕЖАН НА ПАЗАРОТ: Во последните 24 часа неочекувано изненадување

РЕКОРДЕН ПАД НА БИТКОИНОТ ЗАБЕЛЕЖАН НА ПАЗАРОТ: Во последните 24 часа неочекувано изненадување