07 Декември, 2019
0.0189

Бугарски совет: исели се од државата засекогаш!

Објавено во: Балкан, Економија 04 Октомври, 2012

Незадоволните Бугари, поточно  една третина, односно 36 отсто од нив своите деца би ги испратиле да живеат во странство, покажуваат податоците од национална анкета направена меѓу 20 и 27 септември.  Анкетата покажала дека  67 отсто% од анкетираните граѓани изјавиле  дека би ги испратиле децата да учат во странство што е за 3% повеќе отколку во 2009-та година. Вакви одговори  давале жителите на Софија, високообразовани, луѓе на возраст до 49 години. Над 70% се изјасниле дека би им препорачале на децата да заминат на работа во странство за определен временски рок. Голем е процентот и на оние кои во септември,  кажале дека имаат намера засекогаш да ја напуштат Бугарија, дури 14 проценти. Загрижува фактот што најголем дел од нив се со високо образование и невработени.

Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) Децата кои скокнаа од балкон при земјотресот Рама ги запозна со нивните идоли

(ВИДЕО) Децата кои скокнаа од балкон при земјотресот Рама ги запозна со нивните идоли

(ФОТО) ТЛОТО НЕ СЕ СМИРУВА: Се стресе цела БиХ

(ФОТО) ТЛОТО НЕ СЕ СМИРУВА: Се стресе цела БиХ

СЕРИЈАТА ЗЕМЈОТРЕСИ НЕ ПРЕСТАНУВА: 4,5 по Рихтер го испаничија Крит, се скокало наоколу

СЕРИЈАТА ЗЕМЈОТРЕСИ НЕ ПРЕСТАНУВА: 4,5 по Рихтер го испаничија Крит, се скокало наоколу

(ФОТО) Популарно грчко летувалиште како во бајка покриено од снег

(ФОТО) Популарно грчко летувалиште како во бајка покриено од снег

ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ПРОБЛЕМИ ВО АЛБАНИЈА: Зошто зградите од земјотресот се урнаа како кула од карти?

ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ПРОБЛЕМИ ВО АЛБАНИЈА: Зошто зградите од земјотресот се урнаа како кула од карти?

Во рок од десетина минути два земјотреси ја стресоа Албанија

Во рок од десетина минути два земјотреси ја стресоа Албанија

Која балканска престолнина денеска е најзагадена?

Која балканска престолнина денеска е најзагадена?

ВРАТЕТЕ ГИ ЛУЃЕТО ОД КОСОВО - Еди Рама со итен повик до министрите

ВРАТЕТЕ ГИ ЛУЃЕТО ОД КОСОВО - Еди Рама со итен повик до министрите

ПУТИН МУ ЗГРМЕ НА БОРИСОВ: „Ќе ја заобиколиме Бугарија лесно ако го одложуваш намерно Турски тек“

ПУТИН МУ ЗГРМЕ НА БОРИСОВ: „Ќе ја заобиколиме Бугарија лесно ако го одложуваш намерно Турски тек“