03 Октомври, 2023
0.0307

BtoBet стана дел од глобалниот iGaming гигант NeoGames

Објавено во: Мои пари 30 Јуни, 2022

Добивај вести на Viber

Домашната ИТ компанија BtoBet стана дел од глобалниот гигант за софтверски решенија и услуги за електронска лотарија, NeoGames. По прифаќањето на понудата за аквизиција од страна на Aspire Global, од која BtoBet е дел, NeoGames стана сопственик на групацијата и нејзините подружници, реализирајќи стратешка одлука која ќе обезбеди неспоредлива понуда во однос на конкурентите, покривајќи го во целост “iGaming” синџирот на вредности.

Интеграцијата на платформата за спортско обложување на BtoBet базирана на напредна технологија со врвните технолошки решенија на NeoGames, Aspire Global и PariPlay, ќе генерира долгорочна вредност за акционерите преку капитализирање на клучните предности на компаниите, притоа отворајќи можности во постоечките, но и позиционирање на нови пазари.

„Ова се навистина возбудливи времиња за BtoBet. Изградивме и успешно одржуваме позиција на водечки снабдувач на софтверски решенија за спортско обложување, како во однос на еволуцијата на производите, така и во однос на географската експанзија. Аквизицијата на нашата групација Aspire Global од бизнис гигант каков што е NeoGames е потврда за стратешко, но и културолошко вклопување на две компании кои бележат значителни успеси на светскиот пазар. Меѓудругото, оваа бизнис одлука е и потврда дека BtoBet како компанија дополнително се зајакнува и продолжува да расте на глобално, но и на локално ниво. Со ова се отвораат и големи можности за нашите постојни и потенцијални вработени кои имаат шанса да се надградуваат и да работат со повеќе од 1000 професионалци, во вкупно 10 канцеларии ширум светот“, вели оперативниот извршен директор на BtoBet, Дима Ридерман, според кој и покрај аквизицијата на Aspire Global од страна на NeoGames, можностите за соработка во рамки на самата групација сè уште не се целосно максимизирани и постои голем број полиња за раст и постигнување значителни резултати во иднина.

Трансакцијата вредна над 400 милиони долари ќе создаде водечки глобален провајдер на интерактивна содржина, комерцијална технологија и операции за игри, допирајќи до потенцијален вкупен адресибилен пазар од 74 милијарди долари.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Државна лотарија, во целост, во целокупното свое работење ги почитува одредбите на Законот за игрите на среќа и целокупната позитивна законска регулатива

Државна лотарија, во целост, во целокупното свое работење ги почитува одредбите на Законот за игрите на среќа и целокупната позитивна законска регулатива

„Помала камата, повеќе можности“: НЛБ Visa кредитните картички со промотивна 5,9 отсто фиксна камата

„Помала камата, повеќе можности“: НЛБ Visa кредитните картички со промотивна 5,9 отсто фиксна камата

Се одржа најголемиот Test Drive Day на електрични возила во државата до сега под мотото ЕЛЕКТРИЧНО ТЕСТ ВОЗЕЊЕ на Volkwagen ID

Се одржа најголемиот Test Drive Day на електрични возила во државата до сега под мотото ЕЛЕКТРИЧНО ТЕСТ ВОЗЕЊЕ на Volkwagen ID

Промовирани трите романи-финалисти за наградата „Пегаз“ во 2022 година

Промовирани трите романи-финалисти за наградата „Пегаз“ во 2022 година

Македонскиот јазик како инспирација за современото создавање и живеење

Македонскиот јазик како инспирација за современото создавање и живеење

А1 Македонија во месецот посветен на подигање на свеста за сајбер безбедност

А1 Македонија во месецот посветен на подигање на свеста за сајбер безбедност

Бимилк со поддршка на новите студенти на УКЛО

Бимилк со поддршка на новите студенти на УКЛО

ЏЕКПОТОТ НА ВИДЕОЛОТАРИЈА КАСИНОС АВСТРИЈА, СУПЕР МИЛИОНЕР ЏЕКПОТ Е ВО ЗОНА НА ПАЃАЊЕ

ЏЕКПОТОТ НА ВИДЕОЛОТАРИЈА КАСИНОС АВСТРИЈА, СУПЕР МИЛИОНЕР ЏЕКПОТ Е ВО ЗОНА НА ПАЃАЊЕ

Халкбанк го посветува месецот на штедење на финанскиска едукација за деца и млади

Халкбанк го посветува месецот на штедење на финанскиска едукација за деца и млади