30 Септември, 2020
0.0179

Берзата трајно ја исклучи Еуростандард банка од членство

Објавено во: Економија 13 Август, 2020

Берзата донесе одлука за исклучување на Еуростандард банка од членство од овој организиран пазар на капитал.

Берзата за тоа писмено извести преку својата веб страница. 

„Ве известуваме дека врз основа на член 19 од Правилата за членство на Македонска берза АД Скопје, Одборот на директори на Берзата донесе Одлука за трајно исклучување од членство во Берзата на членката Еуростандард банка АД Скопје, согласно Решението број УП1 08-63 од 13.08.2020 година на Комисијата за хартии од вредност, со кое трајно се одзема дозволата за работа на членката  Еуростандард банка АД Скопје. Одлуката за трајно исклучување од членство во Берзата на членката  Еуростандард банка АД Скопје се применува од 13.08.2020 година“, соопшти Берзата.

Ова следува откако НБМ ја одзеде дозволата за работа на Еуростандард банка.

Фактор направи анализа за патот по кој се движеше банката формирана во 20001 година.

Фондот за осигурување депозити информираше дека штедачите ќе бидат известени кога и преку кои банки ќе се врши обесштетувањето. 

Можеби ќе ве интересира

Eден човек ќе купи 4.000 станови во Берлин

Eден човек ќе купи 4.000 станови во Берлин

Немирите во Кавказ ја „потопија“ турската лира

Немирите во Кавказ ја „потопија“ турската лира

Граѓаните полесно ќе се исклучуваат од парно, ама ќе треба да докажат дека станот им бил празен и ќе плаќаат фиксен надоместок

Граѓаните полесно ќе се исклучуваат од парно, ама ќе треба да докажат дека станот им бил празен и ќе плаќаат фиксен надоместок

Колку ќе позајми Македонија повторно: Ребалансот готов неделава, јавниот долг на тест

Колку ќе позајми Македонија повторно: Ребалансот готов неделава, јавниот долг на тест

Нафтоводот Солун-Скопје се отвора до крајот на годината, Хеленик Петролеум ќе ја реинвестира оштетата

Нафтоводот Солун-Скопје се отвора до крајот на годината, Хеленик Петролеум ќе ја реинвестира оштетата

Помпео по посетата на Солун: Забрзана изградба на интерконекторот и надградба на нафтоводот од Скопје до Солун

Помпео по посетата на Солун: Забрзана изградба на интерконекторот и надградба на нафтоводот од Скопје до Солун

АСО ги објави податоците: Како короната (не) влијае врз осигурителниот бизнис?

АСО ги објави податоците: Како короната (не) влијае врз осигурителниот бизнис?

ИМА ПИВО И ЗА 200 ДЕНАРИ - претераа ли „фенси“ угостителите со цените, тие велат - работиме по старо

ИМА ПИВО И ЗА 200 ДЕНАРИ - претераа ли „фенси“ угостителите со цените, тие велат - работиме по старо

Картичките по 6.000 денари ќе бидат готови до средината на ноември: Банките ќе ги испорачуваат

Картичките по 6.000 денари ќе бидат готови до средината на ноември: Банките ќе ги испорачуваат