21 Септември, 2023
0.0248

50 НАЈБАРАНИ ПРОФЕСИИ ВО ГЕРМАНИЈА И КОЛКУ СЕ ЗАРАБОТУВА ОД НИВ: Детален список

Објавено во: Економија 28 Мај, 2023

Добивај вести на Viber

Според „Paylab“, платите почнуваат од 1.500 евра па нагоре, а ова е листата на најбараните професии во Германија. Ова воедно се и најчестите занимања кои ги работат доселениците во Германија.

Негувателка 1.500 - 3.651 евра

Медицински асистент 1.500 - 4.280 евра

Доктор 3.369 - 7.862 евра

Медицинска сестра 1.612 - 4.531 евра

Лаборант, техничар 1.923 - 3.950 евра

Фармацевт 3.050 - 7.028 евра

Стоматолог 3.431 - 7.683 евра

Ветеринар 2.086 - 5.489 евра

Оптичар 1.791 - 4.125 евра

Архитект 2.005 - 6.507 евра

Градежен инженер 2.334 - 7.392 евра

Електро инженер 2.228 - 5.098 евра

Електричар 2.308 - 4.339 евра

Пекар 1.586 - 4.008 евра

Претставник за продажба 1.590 - 6.055 евра

Продавач на автомобили 1.864 - 7.320 евра

Банкарски службеник 2.404 - 5.138 евра

Сметководител 2.018 - 4.636 евра

Канцелариски менаџер 2.598 - 5.436 евра

Економист 2.661 - 5.812 евра

Супервизор на кол-центар 3.085 - 5.564 евра

Менаџер на малопродажба 1.585 - 5.833 евра

Референт за продажба 2.137 - 7.595 евра

Возач на автобус 2.117 - 4.146 евра

Таксист 2.005 - 3.963 евра

Контролор 3.182 - 7.648 евра

Работник на покриви 1.665 - 5.597 евра

Автомеханичар 2.019 - 4.223 евра

Автоелектричар 2.228 - 5.097 евра

Автотехничар 2.151 - 5.216 евра

Виљушкар 1.890 - 3.779 евра

Хигиеничар 1.500 - 2.849 евра

Рецепционер 1.803 - 3.456 евра

Дадилка 1.500 - 4.168 евра

Фризер 1.576 - 3.240 евра

Водоводџија 2.317 - 4.524 евра

Ѕидар 1.500 - 5.149 евра

Столар 1.561 - 5.339 евра

Техничар за обработка на дрво 2.230 - 4.465 евра

Уредник 1.993 - 8.822 евра

Новинар 2.036 - 5.157 евра

Менаџер за настани 2.521 - 6.621 евра

Менаџер за комуникации 3.370 - 5.831 евра

Фотограф 1.907 - 4.609 евра

Инструктор по возење 1.916 - 4.548 евра

Графички дизајнер 2.280 - 5.053 евра

Маркетинг асистент 2.520 - 3.910 евра

Менаџер на хотел 2.120 - 9.742 евра

Келнер 1.653 - 3.738 евра

Готвач 2.446 - 6.579

Германија официјално е во рецесија од минатата недела, но не е намален бројот на луѓето кои заминуваат во оваа земја.


Можеби ќе ве интересира

КАМАТИТЕ ИМ СЕ ПРЕВИСОКИ, СТАНОВИ ЌЕ НЕМА - германска компанија го запира производтвото на 60 илјади станбени единици

КАМАТИТЕ ИМ СЕ ПРЕВИСОКИ, СТАНОВИ ЌЕ НЕМА - германска компанија го запира производтвото на 60 илјади станбени единици

ЈАПОНСКИОТ ГИГАНТ ТОШИБА ЈА НАПУШТА БЕРЗАТА ПО 74 ГОДИНИ: Завршено преземањето накомпанијата

ЈАПОНСКИОТ ГИГАНТ ТОШИБА ЈА НАПУШТА БЕРЗАТА ПО 74 ГОДИНИ: Завршено преземањето накомпанијата

ГЕРМАНСКИОТ ЛИДЛ СТАРТУВА СО ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ - исфрла дел од производите од својата понуда

ГЕРМАНСКИОТ ЛИДЛ СТАРТУВА СО ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ - исфрла дел од производите од својата понуда

Законот изгласан, но бизнис секторот не се предава: Законот за „неплаќачи“ ќе го оспориме пред Уставен

Законот изгласан, но бизнис секторот не се предава: Законот за „неплаќачи“ ќе го оспориме пред Уставен

Осигуреници во август наплатија над 5 милиони евра од неживотни осигурувања

Осигуреници во август наплатија над 5 милиони евра од неживотни осигурувања

ФРАНЦИЈА УКИНУВА СУБВЕНЦИИ ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА: На удар кинеските автомобили, но и дел од производството на Тесла

ФРАНЦИЈА УКИНУВА СУБВЕНЦИИ ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА: На удар кинеските автомобили, но и дел од производството на Тесла

ЗАКОНОТ ЗА СОЛИДАРЕН ДАНОК ГИ НАЛУТИ СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ: Биле вчудоневидени, ќе го оспорат законот пред Уставен

ЗАКОНОТ ЗА СОЛИДАРЕН ДАНОК ГИ НАЛУТИ СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ: Биле вчудоневидени, ќе го оспорат законот пред Уставен

ВЛАДАТА БАРА КАНДИДАТИ ЗА УПРАВНИОТ ОДБОР НА ЖЕЛЕЗНИЦИ - Еве колку пари ќе се одвојат од државната каса за нивните хонорари

ВЛАДАТА БАРА КАНДИДАТИ ЗА УПРАВНИОТ ОДБОР НА ЖЕЛЕЗНИЦИ - Еве колку пари ќе се одвојат од државната каса за нивните хонорари

Трајковски за цените: Сите граѓани коишто ќе увидат неправилности да пријават на 02 191

Трајковски за цените: Сите граѓани коишто ќе увидат неправилности да пријават на 02 191